У сусрет противнику – Радник

50

Након феноменалног издања у Европи, фудбалери Црвене звезде се враћају обавезама у домаћем првенству. У оквиру 13. кола Суперлиге Србије, црвено-бели ће гостовати екипи Радника из Сурдулице, сутра од 15 часова.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

На сутрашњем сусрету, фудбалери нашег тима ће по 13. пут у историји одмерити снаге са екипом из Сурдулице. Интересантан и олакшавајући податак за све навијаче црвено-белих је то што је наш тим, на свим одиграним утакмицама против Радника, забележио победу, а и гол разлика је на нашој страни.

Звезда је успела да затресе мрежу екипе Радника чак 46 пута, док је наша одбрана попустила само четири пута. Познато је да су наши фудбалери изузетно нападачки настројени против Радника, а о томе сведочи чињеница да је најчешћи резултат којим се завршавају окршаји између црвено-белих и клуба из Сурдулице- 5:0. Звезда је у овим дуелима чак пет пута славила “петарду”, па се надамо да ћемо и сутра гледати веома расположене и разигране црвено-беле.

Једну од најубедљивијих победа у националном шампионату, али и у историји клуба, Црвена звезда је остварила управо против Сурдуличана, у сезони 2018/19, када је на Маракани славила резултатом 6:0. Тада су погађали Боаћи (два пута) Марин, Кафу, Чаушић и Стојиљковић.

Последњи пут када су се ова два клуба сусрела, било је у завршници прошле сезоне, након што је Звезда оверила шампионску титулу. Наши играчи су тада славили резултатом 4:1, головима Панкова, Бабића, Симића и Радуловића који је на том мечу постигао свој дебитантски гол у црвено-белом дресу.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемије корона вируса, капије стадиона у Србији, још увек нису отворене. Због тога пратите директан пренос утакмице између Радника и Црвене звезде на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 15 часова и бодрите Звезду до још једне победе. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Одлични резултати, десет победа и две нерешене утакмице, у првенству Србије, обезбедили су Црвеној звезди прво место на табели, где се налази са 32 бода, шест више од другопласиране Војводине. Наш сутрашњи противник је у последњих пет мечева у првенству славио три пута, забележио један реми и један пораз. Налази се на 15. месту на табели Суперлиге Србије, са 14 освојених бодова.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Када се игра на свака три дана, готово сваки појединац има довољну минутажу. Радује ме што ће Канга сигурно играти, он је веома важан за нас. Спремамо утакмицу по утакмицу. Црвена звезда је клуб у ком нема времена за одмор, меч који смо играли против Слована је већ историја, а ми се окрећемо новом. Првенство је велика обавеза и нешто што не смемо да запоставимо. Десио нам се кикс против Јавора, не желим да то поновимо и из тог разлога смо максимално концентрисани на меч у недељу како бисмо уписали нова три бода – рекао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на 13. сусрету екипа Црвене звезде и Радника из Сурдулице је Бојан Николић из Крагујевца, а помагаће му Ненад Курчубић и Милан Илић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 30. октобар:

Војводина – Бачка 3:1.

Субота, 31. октобар:

Инђија – Металац 0:1;
Чукарички – Нови Пазар 4:0;
Вождовац – ТСЦ 2:0;
Рад – Златибор 0:2;
Партизан – Мачва (17 часова).

Недеља, 1. новембар:

Јавор – Раднички Ниш (15 часова);
Младост – Пролетер (15 часова);
Напредак – Спартак (15 часова).

Претходни текстНови тријумф кадеткиња, Тамара Ромчевић близу историје
Следећи текстВатерполисти остварили трећи тријумф