Борјанових 150

54

На најлепши могући начин капитен Црвене звезде Милан Борјан је синоћ прославио свој 150. наступ у дресу нашег клуба. Иза Милана Борјана у претходне четири године су невероватне бројке – четири учешћа заредом у групним фазама европских такмичења, три трофеја, антологијске одбране и 73 меча без примљеног гола у свим такмичењима.

„Брани Борјан!“, „Сјајна парада Звездиног голмана!“, „Феноменална одбрана Милана Борјана!“ – само су неке од реченица коју изговарају спортски коментатори када преносе утакмице Црвене звезде. Милан Борјан је у Црвену звезду дошао је у 24. јула 2017. године. Први меч на ком је стао на гол био је 27. јула против Спарте из Прага у квалификацијама за Лигу Европе, који је наш тим победио са 2:0 и тиме наговестио успех црвено-белих.

Уследиле су утакмице у Суперлиги, као и реванш са Спартом и мечеви са Краснодаром. Последњи меч квалификација играо се на Маракани против Краснодара. Наш тим је водио резултатом 2:1, а минути су делили Звезду од историјског уласка у Лигу Европе. Колосалну шансу имала је руска екипа, када је играч Краснодара био сам испред Борјана, али је Звездина хоботница сјајном одбраном, на неки начин, повела тим у групну фазу Лиге Европе.

Од те утакмице, свако верује у нашег Борјана. Од најмлађег до најстаријег навијача. Кад год је голман репрезентације Канаде на голу, звездаши не страхују за нашу мрежу. Ређали су се успеси нашег тима, пролеће у Европи, потом два пута зередом групна фаза Лиге шампона, а наш фудбалер је из утакмице у утакмицу показивао велики квалитет и ове године је као капитен предводио тим до четвртог узастопног учешћа у групној фази европских такмичења.

Утакмица четвртог кола Суперлиге Србије против Младости, коју је Црвена звезда победила резутатом 2:0 била му је стота, а синоћ је после нешто више од годину дана у мечу против Слована из Либереца уписао и свој 150. наступ. Саиграчи су се потрудили да овај јубилеј Борјан упамти до краја живота, јер је Црвена звезда уписала једну од најубедљивијих победа у Европи резултатом 5:1.

Још једном, честитамо нашем капитену Милану Борјану на овом феноменалном резултату и верујемо да ће овај број бити много већи!

Претходни текстДегенек: Победу посвећујем навијачима
Следећи текстЗвезда обележила коло Лиге Европе