Станковић: Поносан на моје лавове

59

Црвена звезда је пружила једну од најбољих партија у европским такмичењима, барем у новијој историји, и савладали Слован из Либереца резултатом 5:1, а поносан на своје изабранике и пун речи хвале после меча био је Дејан Станковић.

Лепо вече за сваког звездаша. Честитке иду капитену, играчима, свима у стручном штабу и клубу. Ово је пут који смо зацртали од почетка и од ког нећемо одустајати. Битно је да верујемо, као што јесмо вечерас. Меч смо добро спремили, до детаља, момци су били перфектни, знали су шта и како треба да раде и када је тако, онда то буде феноменално вече. Жао ми је што нема навијача. Замислите ову утакмицу пред 55 хиљада Делија. Много ми је криво што нису ту, волео бих да се „сјуре“ на Маракану и буду уз нас. Вечерас се ужива, биће момената када неће бити лако, али они ће бити уз нас. Једва чекам да се врате на стадион, а још једном честитам свима у клубу. Препоносан сам на моје играче, то су моји лавови, прави момци и велики људи. Вечерас славимо, сутра већ настављамо да радимо – почео је Станковић.

Није штедео речи хвале Станковић за своје играче.

– Препоносан сам на њих. Заслужили су овакав меч. Они поштено раде, вредно тренирају и добро се понашају. Воле клуб, воле да носе дрес Црвене звезде и поштују навијаче. Драго ми је што се десила оваква утакмица, јер је то потврда њиховог залагања и великог одрицања. Знамо шта и како радимо и ово је Црвена звезда какву желим. Заправо, од почетка то функционише тако где сви имамо отворен, поштен, пријатељски и директан однос. Растемо из дана у дан. Није било лако после 0:0 са Јавором и оправданих критика да се изађе на терен и савлада Слован Либерец резултатом 5:1. Ми смо и Јавор могли да победимо убедљиво, али смо успели да истрпимо критике, исчистимо главу и да гледамо ка напред. Ова група то може, сигуран сам да ово није наш максимум. Рекао сам им у свлачионици да ћу бити још „гори“ према њима, јер видим шта могу. Вечерас смо подигли лествицу.

Похвалио је Станковић и свог асистента Небојшу Милошевића који је предводио екипу са клупе вечерас.

– Био је одличан, за десетку. Почео је да уноси слике у канцеларију, ставио је несесер на сто, већ се бринем полако. Шалу на страну, били смо на на нивоу. Сви који нас окружују су део овог успеха, јер су сјајно припремили меч. Ипак, да момци нису овако изашли на терен, ништа од тога не би било. Нисам пратио резултат меча Гент – Хофенхајм, већ сам тек после нашег меча сам чуо колико се завршило. Нашу утакмицу сам гледао из ложе, имао сам комоцију, мало сам се драо, можда су ме присутни и чули, али је све добро испало.

Ово је најубедљивија победа Црвене звезде у историји групне фазе европских такмичења, а Станковић је као играч био део тима који је савладао Кајзерслаутерн резултатом 4:0.

– Живим у стварности. Оно је исписано, ово је реалност, тако да ми је ова победа дража. Пре меча, рекао сам да имамо циљ да „презимимо“ у Европи. Ово једна од утакмица на којој смо показали шта можемо.

Похвалио је Станковић и Александра Катаија, чији ће феноменални слалом код четвртог гола бити заувек запамћен код звездаша.

Показао је да је „Магико“, како га и зову. Знам да ми он не би дозволио да га издижем изнад колектива, јер је лидер и мајстор сам по себи који обожава групу, играче. Не треба да заборавимо ни остале старије момке који носе нашу младост на коју треба да будемо поносни – закључио је Станковић после велике Звездине победе.

Претходни текстЦрвена звезда – Слован Либерец 5:1 (2:1)
Следећи текстБорјан: Феноменалан јубилеј