Станковић: Игра иза лопте доноси превагу

37

Црвена звезда ће у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе групе Л дочекати Слован из Либереца. Шеф стручног штаба нашег тима, Дејан Станковић изнео је очекивања пред меч који је на програму сутра од 18 часова и 55 минута.

Очекивања су највиша, играмо на домаћем терену и идемо на победу. Иако је веома згуснут распоред и паклен ритам утакмица имали смо времена да се одморимо и мирно припремимо меч. Знамо против кога играмо. Слован је дисциплинована екипа, не оптерећују се лепотом иге, него само директношћу, то смо могли да видимо и на утакмици против Гента – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Навијачи црвено-белих неће бити у прилици да пруже подршку са трибина првотимцима нашег клуба.

– Веома ми је жао што се полако навикавамо на овакав амбијент који није нормалан за фубдал и све нас који живимо за овај спорт. Видети празну Маракану је велика штета за све, међутим и поред тога ми подршку осећамо. Навијачи нам шаљу и више него потребну енергију. У оваквом амбијенту је доста тужно играти, познавајући Маракану и знајући шта може да нам донесе. Сутрашња утакмица носи три бода, циљ нам је да освојимо сва три. Имамо велико поштовање према екипи Словама, за све оно што раде. Физички су веома спремна екипа, тешко их је пореметити. Никада не одустају од своје дисциплине, а на нама је да успоставимо контролу игре од првог минута, да имамо посед, али и да будемо конкретни у том поседу.

Говорио је шеф стручног штаба Дејан Станковић и о могућности да Гелор Канга заигра против Слована.

– По правилу од негативног налаза до утакмице мора да прође седам дана. Канга ће нам фалити, веома је искусан играч, доста доприноси игри. Међутим као и што Мирко Иванић недавмо није смео да буде у саставу тако неће моћи ни Канга. Добро би нам дошао за сутрашњу утакмицу, јак је на лопти, има добар преглед игре. Верујем да ће бити спреман за недељу и следећи четвртак када ће бити један од носилаца игре.

Шеф стручног штаба Дејан Станковић истакао је да сутра очекује потпуно другачију утакмицу од оне коју су црвено-бели одиграли против Хофенхајма.

Сваку утакмицу припремамо одвојено, нису сви противници исти. Када анализирамо ривала гледамо да будемо супериорнији од њега на сваком делу терена. У Немачкој смо Хофенхајму успели да одузмемо најјаче оружје што је офанзивна транзиција и игра иза штопера. Сутра ће бити потпуно другачија утакмица, не смемо им дозволити да маркирају наше играче. Игра иза лопте је нешто што ће донети превагу, када се изгуби лопта мора бити брза и јака реакција. Свака европска утакмица носи притисак, наш циљ је да презимимо у Европи и учинићемо све да тако буде почевши од сутрашњег меча – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Претходни текстМеч Асвел – Црвена звезда мтс 11. новембра у Лиону
Следећи текстКадети после преокрета до победе