Омладинци поделили бодове с Вождовцем

73

Изабраници Марка Неђића ремизирали су у оквиру 16. кола Омладинске лиге Србије, одигравши 1:1 са екипом Вождовца. Много изгледних прилика, већа иницијатива, али недостатак и среће и концентрације у завршници, довео је до тога да се данас у стрелце за наш тим уписао само Урош Лазић, иако је још неколицина наших бисера то могла да учини.

Црвена звезда – Вождовац 1:1 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Милан Стефановић.

Стрелци: Лазић у 45. минуту за Црвену звезду, а Стоисављевић у 60. минуту за Вождовац.

Црвена звезда: Ћопић, Деспотовски, Ђурић, Крстић, Лазић, Пантић, Ћурић, Кнежевић, Радуловић, Бранковић (од 41. Ј. Митуљикић, од 87. Мијатовић), Н. Митујикић (од 89. Стојановић).

Вождовац: Кнежевић, Бероња (од 70. Пердув), Стајковић (од 54. Стајковић), Тешић, Богдановић, Елдар (од 54. Мрвић), Лаиновић (од 60. Бибић), Стоисављевић, Пиргић (од 77. Лекић), Цветићанин, Перошевић.

Жути картони: Крстић (Црвена звезда), Тешић, Лекић (Вождовац).

Врло динамично, али и чврсто су обе екипе ушле у утакмицу. Могли су наши бисери већ у уводним тренуцима меча да дођу до предности, али су ипак гости први најконкретније запретили преко Лаиновића у 17. минуту, када је феноменално интервенисао Ћопић и спречио противничког офанзивца да погоди. Свега три минута касније се затресла пречка гола који чува Кнежевић. Сјајно је Ћурић пасом прогирао Лазића који се убацивао иза леђа одбране и у паду шутирао, у потпуности матирао чувара мреже Вождовца, али је пречка спречила нашег бека да се упише у стрелце.

Радуловић је претио гостима у више наврата, а један од тих случајева је био у 33. минуту када је после дрилбинга шутирао искоса са десне стране, али је Кнежевић успео да одбрани, врло неугодан ударац. Гађао је и наш везиста Кнежевић даљи угао гола Вождовца у 38. минуту, из изгледне позиције са ивице казненог простора. Ипак, у последњим тренуцима првог дела игре, стигли су пулени Марка Неђића до предности. Кнежевић је на сјајан начин упослио Уроша Лазића, неумољивог бека, момка који најважније утакмице игра најбоље, а он је луцидно, главом успео да матира голмана Вождовца и упише се у стрелце.

Изашао је Никола Митуљикић пред голмана у 51. минуту, али је утисак да је превише оклевао и олакшао Кнежевићу посао. Искористили су гости малтене једину прилику на мечу. Играо се 60. минут када је Стоисављевић из петерца главом послао у мрежу. Имали су иницијативу фудбалери Марка Неђића, који су и данас имали проблема са фондом играча, с обзиром да је било доста повређених, а Ћурић је могао у 79. минуту да преломи утакмицу у корист наших бисера. Сјајно је прошао по десном боку и шутирао оштро по земљи, али поред гола. До краја меча је и Кнежевић имао прилику главом, међутим, лопта није хтела у мрежу.

Претходни текстУ сусрет противнику – Слован Либерец
Следећи текстЦрвено-беле без сета у Лајковцу