Бенова “стотка”

75

Један од најбољих странаца у историји Црвене звезде, неко ко је својим играма, головима, асистенцијама, залагањем заслужио сваки аплауз црвено-беле публике синоћ је одиграо своју јубиларну 100. утакмицу у дресу нашег клуба – Ел Фарду Бен.

Када сте странац у Црвеној звезди од вас се очекује да правите разлику на сваком мечу и да публици доносите радост. За нешто више од две године и девете месеци репрезентативац Комора Ел Фарду Бен пронашао је место у срцу сваког звездаша. Тог 12. јануара 2018. године када је први пут крочио на Маракану, Бен је задужио број “31” који и сада са поносом носи. Од тог датума па све до данас Бен нас је навикао да на скоро сваком мечу видимо његове бравуре, голове и асистенције.

Тачно 100 утакмица одиграо је Ел Фарду Бен за црвено-беле и тако се придружио садашњим саиграчима Милану Бројану, Милану Родићу и Марку Гобељићу који су прошле сезоне добили симболичан дрес са бројем “100”. За тих сто утакмица Ел Фарду бен постигао је 53 погодака и уписао је 25 асистенција за 7796 минута проведених на терену у црвено-белом дресу.

Прву утакмицу одиграо је у шеснаестини финала Лиге Европе 2018. године против ЦСКА Москве на Маракани када је меч завршен нерешеним исходом 0:0. Први погодак постигао је у утакмици против Војводине 11. марта 2018 године, када је усласком са клупе решио питање победника сигурним ударцем са беле тачке. Такође, прву асистенцију Ел Фарду Бен за бележио је 17. фебруара у утакмици против Јавора на Маракани.

Бен је до сада одиграо 68 утакмица у Суперлиги у којима је постигао 41 гол, 26 мечева у европским такмичењима на којима је постигао 10 голова, као и у шест дуела у Купу Србије на којима је постигао два гола. Верујемо да ће Бен наставити са одличним партијама и да ће свим звездашима донети још много радости.

Претходни текстЧетири победе стонотенисера на 1. турниру Суперлиге
Следећи текстОздравио и Гелор Канга