Савладан и Студент за шесту победу у низу

72

Кошаркашице Црвене звезде оствариле су и шести тријумф у низу убедљивом победом над нишким Студентом у „Баскет Ситију“, 96-62 (30-19, 22-17, 26-18, 18-8).

Могао је тренер Драган Вуковић да рачуна и на опорављену Николину Деурић, што је много значило Звездиној ростеру и ротацији.

Већ на самом старту Звезда је ставила до знања противнику да жели и шести тријумф. Серијом 8-0 црвено-беле су отвориле утакмицу, да би и током прве четвртине, а и током целог сусрета, Исидора Младеновић била светла тачка у својој екипи. Већ на средини прве четвртине поенима капитена Иване Катанић Звезда је дошла до двоцифрене предности (18-5), да би гошће успеле да смање минус прво серијом 7-0, затим и мини серијом Исидоре Младеновић (25-19), али су црвено-беле мирно привеле прву деоницу крају тројком Нађе Наумчев, (30-19).

Црвена звезда је већ у другој четвртини преломила сусрет. Погађале су у серији изабранице Драгана Вуковића, и играче изузетно у дефанзиви, што је омогућило и поене у транзицији. Јована Спасовски је креирала мини серију, Ивана Катанић погађала кад год је требало да одбије налет Студента, а серијом 7-0 и завршиле прво полувреме, (52-36).

Већи избор који је тренер Вуковић имао у ротацији за разлику од минулих утакмица је доста помогао да се носиоци игре одморе у трећој четвртини и да се равномерна подели минутажа. Погађала је Исидора Младеновић, имала помоћ у Тамари Јованчевић и Владани Вујисић, али је Црвена звезда мини серијама чувала предност, а Нађа Недељков новом тројком донела 78-54 пред последњих десет минута.

Ни поред високог вођства и велике предности, црвено-беле нису посустајале и спуштале темпо. Разиграле су се „Звездице“, и у великом стилу серијом 9-0 завршиле утакмицу првим поенима Нине Деурић у новој сезони, за коначних и максималних 96-62.

Најефикаснија је била капитен Ивана Катанић са 25 поена, уз 9 асистенција. Пратиле су је Маша Јанковић са 13 поена, Невена Наумчев је убацила 12, а по 10 Милица Бојовић, Нађа Недељков и Марија Авлијаш.

У наредном колу очекује нас дуел две непоражене екипе, Радивој Кораћ – Црвена звезда Комбанк.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 12 (2ск 4ас 8укл), Катанић 25 (6ск 9ас 4укл), Бошњаковић, Каписода 2, Деурић 2 (2ск), Спасовски 6, Јанковић 13 (6ск 2укл 1блк), Недељков 10 (4ск 3ас), Ристић, Бојовић 10 (7ск 1блк), Авлијаш 10 (4ас), Зечевић 6 (7ск 1укл 2блк). Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстДевојке укњижиле још једну победу
Следећи текстДруга победа рукометаша