Милуновић: Показали смо се у добром светлу

48

Црвена звезда је на старту Лиге Европе поражена у Немачкој од екипе Хофенхајма, а наш дефанзивац Немања Милуновић изнео је прве утиске по одиграном мечу. Наш тим је пружио добар отпор екипи из Бундеслиге, а по речима Милуновића екипа Дејана Станковића ће извући поуке и наставити даље.

– Наравно да резултат од 2:0 мења утисак о читавом мечу, али када пред крај утакмице кренете да јурите резултат од 1:0 и када се „отворите“ онда лако примате гол, иако мислим да нисмо то заслужили. Момци су се борили, показали смо се у добром светлу током већег дела меча. Међутим, то је Европа, морамо да користимо наше шансе. Извлачимо поуке из свега и идемо даље – нагласио је Милуновић.

Звездин штопер истиче да није тако једноставно доћи у Немачку и одиграти добру утакмицу.

– У Европи немамо толико прилика као у домаћем шампионату, морамо сваку изгледну шансу претварати у гол. Не треба да падамо, већ да идемо још јаче. Хофенхајм игра Бундеслигу, једну од најјачих у Европи, и веома су добра екипа. Доћи овде у Немачку и одиграти добру утакмицу за мене и није тако једноставно. Момци су показали да смо заслужено овде, у групној фази Лиге Европе.

Наш дефанзивац истиче да се екипа мора навикнути на брз ритам утакмица као и да се тим окреће првом наредном ривалу.

– Професионалци смо. Улазимо у паклен ритам четвртак-субота-четвртак и морамо се навикнути на тај прелаз са Суперлиге на Лигу Европе. Сада играмо две утакмице на Маракани и то је наша предност, иако ће нам фалити навијачи на оба меча. Показали су и овде у Немачкој да су увек уз нас, дошли су испред хотела да нам дају подршку. Окрећемо се првенству и прво размишљамо о следећем мечу, па тек онда о наредном ривалу у Европи – подвукао је Милуновић.

Претходни текстСтанковић: Данашња игра водиља за будуће мечеве
Следећи текстДегенек: Извукли смо поуке