У сусрет противнику – Хофенхајм

46

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час играју утакмицу против немачког Хофенхајма у оквиру првог кола групн фазе Лиге Европе. Ово ће бити први дуел између Црвене звезде и екипе из Зинсхајма.

Изабраници Дејана Станковић су ове сезоне обезбедили четврто узаступно учешће у групној фази европских такмичења. Ове сезоне су наши фудбалери победама над Европом (5:0), Тираном (1:0) и Араратом (2:1) обезбедили учешће у другом најквалитетнијем такмичењу у Европи. Први ривал у Лиги Европе је немачки Хофенхајм.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против екипе Хофенхајма се до сада нисмо сусретали у историји. Наш клуб је у историји остварио четири победе на гостовању у Немачкој, две у години када смо „покорили“ Европу и свет, последњу не тако давно, а једну пре чак четири деценије. Прву победу на страни против немачке екипе, Црвена звезда је остварила у сезони 1979/80 против Карл Цајс Јене. Био је то двомеч шеснаестине финале Купа УЕФА, а први дуел су наши фудбалери одиграли у гостима и тријумфовали резултатом 3:2.

Сасвим коректна статистика када се узме у обзир то каква је Немачка фудбалска сила од када се закотрљала „бубамара“ и колико важе за неугодне домаћине. На путу ка европском и светском врху у сезони 1990/1991, Црвена звезда је у сред Немачке славила и против Динама у Дрездену и против Минхена у Бајерну. Последњу победу на гостовањима у Немачкој, наш клуб је остварио 28. септембра 2017. године, када је голом Ричмонда Боаћија срушен Келн у оквиру групне фазе Лиге Европе.

БУДИ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Хофенхајма можете пратити на каналу РТС 1 и Аренаспорт 1 са почетком у 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је ове сезоне непоражена у регуларних 90 минута. Изабраници Дејана Станковића налазе се на челу Суперлиге са 31 освојеним бодом и скором од 10 победа и једног ремија уз гл разлику 35:4. Такође, црвено-бели су у Европи остварили три победе и један реми(утакмица са Омонијом одиграна је 1:1 у регуларних 90 минута, али је кипарски клуб прошао даље после пенала). Хофенхајм је добро стартовао ове сезоне. Савладали су Келн резултатом 3:2, као и актуелног освајача Бундес лиге и Лиге шампиона – Бајерн из Минхена резултатом 4:1. Наш ривал је потом у мечу против Келна изгубио резултатом 2:1, као и од Борусије Дортмунд резултатом 1:0. Добрано су се намучили и у Купу против нижеразредног Чемницера, па су тек после једанаестераца успели да прођу даље.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

У редове Хофенхајма је у смирај прелазног рока стигао и левокрилни фудбалер Рајан Сесењон из Фулама, а од раније је ту и још једно, за нас добро познато лице – Диади Самасеку, бивши и садашњи саиграч Дабура и некадашњи фудбалер Ред Бул Салцбурга, екипе коју је Црвена звезда пре две године елиминисала у квалификацијама за Лигу шампиона. Претња за наш тим ће бити и дански крилни нападач Роберт Сков, као и Кристоф Баумгартнер, двадесетједногодишњи везиста који се профилише као главни креатор тима из Немачке. Дрес Хофенхајма носи и српски интернационалац Мијат Гаћиновић, а екипу са клупе од ове сезоне предводи Себастијан Хенес, до тада менаџер Бајерновог резервног тима.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици Хофенхајм – Црвена звезда биће шпански судија Алехандро Ернандез. Помагаће му такође Шпанци – Хозе Нарањо и Теодор Собрино.

Претходни текстЛазић: Црвена звезда је мој живот
Следећи текстСтанковић: Без притиска, али са гардом