Пораз Звезде у Купу Србије

74

Екипа Рибнице из Краљева је савладала Црвену звезду у утакмици осмине финала Купа Србије резултатом 3:2 (25:22, 24:26, 20:25, 27:25, 15:13).

Током првог сета овог сусрета искусна екипа краљевачке Рибнице је била у сталном вођству захваљујући понајвише грешкама играча Црвене звезде. Осим тога, најбољи поентер у нашој екипи, Никола Мељанац, није успевао да уђе у прави ритам. Сервис наших играча није представљао проблем за примаче Рибнице који су затим преко Тодоровића и Убипарипа лако поентирали.

Други сет је Кукањац почео идентичном поставом коју су чинили Стефановић-Мељанац, Тадић-Андоновић и Станковић-Синђелић. На резултату 6:5 за Црвену звезду повредио се блокер Чедомир Станковић, кога је успешно заменио Стефан Фет. Много боље су звездини играчи заиграли, али је завршница донела много неизвесности. Играчи Рибнице су успели да дођу до изједначења 23:23 и 24:24. Мељанац је разрешио питање победника овог сета са пар снажних и прецизних смечева и блоком за 26:24.

Трећи сет је донео још бољу игру Црвене звезде. После почетног одмеравања снага и 12:12, прешли су у вођство које нису испуштали до краја сета. Добар сервис наших момака је обележио овај део игре, а било је и сјајних одбрана. Мељанац је из свих позиција решетао одбрану гостију и Звезда је повела са 2:1 у сетовима.

Борба два равноправна противника је вођена у четвртом сету. Изједначење од 21:21 је уследило пошто је Мељанац успео да спасе готово немогућу лопту у пољу. Рибница је прва дошла до сет лопте, али је Звезда успела да дође до изједначења на 24:24. На крају овај сет је завршен на разлику у корист Рибнице, иако је утисак био да су играчи Црвене звезде могли да заврше сусрет у своју корист. Чини се да је другачија расподела лопти могла да доведе Звезду до преимућства.

И у петом сету је виђена резултатска клацкалица. Минималном разликом је Рибница добила и овај сет и победом се пласирала у четвртфинале Купа Србије. Играчи Црвене звезде имају за чим да жале јер нису успели да искористе преимућство које им даје висина.

Најефикаснији играч утакмице је био Никола Мељанац са 32 поена, док је за Рибницу највише поена постигао Жарко Убипарип (21).

У 7. колу Суперлиге, 23.10. у 18,30, Црвена звезда дочекује екипу Спартака из Суботице.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РИБНИЦА 2:3 (22:25, 26:24, 25:20, 25:27, 13:15)

Београд- Дворана: УСЦ Вождовац Судије: Зоран Радовановић и Роберт Леко

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац Н. 32, Јевтић П. (либеро), Синђелић М. 10, Станковић Ч. 4, Тадић Л. 21, Фет С. 4, Андоновић А. 10, Стефановић Н. 1 Нису играли: Трифуновић Ф. (либеро), Поповић М., Еремић В., Додић Л. и Илић Д. Тренер: Томислав Кукањац

РИБНИЦА: Мочић Л. (либеро), Стефановић А. 14, Тодоровић И. 16, Вукмировић Ј. 17, Бићанин П. 1, Убипарип Ж. 21, Веселиновић А., Гајовић В. 8 Нису играли: Рудић Д., Петрашиновић В., Ратковић Л. (либеро) и Живановић М. Тренер: Милан Симојловић

Претходни текстФалћинели: Узбуђен сам због Европе
Следећи текстЗвездине девојке максималним резултатом до четвртфинала Купа Србије