Џајић кандидат за најбољи тим у историји фудбала

214

Сјајна вест стигла је из Француске. Најугледнији фудбалски лист Франс фудбал одао је велико признање Драгану Џајићу сврставши га у избор за најбољи тим у фудбалској историји.

То је још један доказ колико је Драган Џајић вреднован и цењен и колико је био квалитетан фудбалер. Нема сумње да смо сви у Црвеној звезди изузетно поносни на чињеницу да је наша легенда у избору за најбоље лево крило у историји фудбала.

Трећа Звездина звезда је на овај начин добила још једну потврду за све што је урадио за наш фудбал. Џајић је већ изабран за најбољег фудбалера ових простора свих времена, а сада има прилику да се нађе у идеалном тиму у историји фудбала.

Једно од највећих признања које сам добио, велика је част и заиста сам срећан због тога. У огромној конкуренцији квалитетних фудбалера, ући у ужи избор, поготово после оволико времена по престанку активне играчке каријере је показатељ да сам својим играма оставио дубок траг, не само у нашем, већ и у светском фудбалу. Посебно ми импонује чињеница да сам једини играч са простора бивше Југославије који се нашао у овом избору. Признања ми никада нису била циљ, увек сам се трудио да одиграм добро и да тим за који играм победи, али заиста сам поносан на чињеницу да је то препознато и да то још увек има тежину и вредност. Лепо је бити у овако престижном избору и друштву – рекао је Драган Џајић.

Наша легенда се тако нашла у конкуренцији: Олега Блохина (Украјина), Ривалда (Бразил), Ривелиња (Бразил), Роналдиња (Бразил), Кристијана Роналда (Португал), Рајана Гигса (Велс), Карл-Хајнца Руменигеа (Немачка), Тијери Анрија (Француска) и Христа Стоичкова (Бугарска).

Тим снова ће бити изабран у децембру 2020. године, а гласаће 170 новинара из различитих земаља.

Претходни текстЗвездини бисери – Десет победа наших талената
Следећи текстГол Жељка Гаврића најлепши у септембру