Учинак Звездиних репрезентативаца

54

Црвена звезда је током паузе имала осморицу фудбалера који су добили позиве да носе дрес националне селекције у сениорској и младој репрезентацији.

Репрезентација Србије направила је огроман корак ка Европском првенству победивши Норвешку резултатом 2:1, а одиграла је и две утакмице Лиге нација против Мађарске и Турске. Александар Катаи је у утакмицама против Норвешке и Мађарске седео на клупи и није улазио у игру, а није путовао у Турску, већ се вратио у црвено-бели табор и придружио се екипи у прирпемама за 163. вечити дерби.

Такође, за “А” репрезентацију своје земље мечеве су одиграли Ел Фарду Бен и Гелор Канга. Репрезентативац Комора одиграо је 90 минута за своју земљу у победи над Либијом 2:1, баш као и Канга за тим Габона у поразу од Бенина резултатом 2:0.

Највише фудбалера Црвена звезда имала је у младим репрезентацијама. За јуниорску селекцију Србије, која је одиграла две утакмице против Пољске и Естоније, свих 180 минута одиграо је Страхиња Ераковић, коме је ово био деби у младој репрезентацији Србије. Његош Петровић одиграо је свих 90 минута у првој утакмици, док је у другој ушао са клупе на полувремену. Звездин дефанзивни везиста био је капитен тима у утакмици против Пољске.

Гол одлуке на мечу против Пољске постигао је један од највећих бисера наше Омладинске школе и момак од кога много зависи игра црвено-белих – Вељко Николић. У том мечу наступио је и Жељко Гаврић који је одиграо 84. минута меча.

Радује и чињеница да је у утакмици младе репрезентације Црне Горе, која је ипак изгубила од Израела резултатом 2:1, гол постигао и Звездин нападач Никола Крстовић. Момак рођен 200. године провео је на терену свих 90 минута, као и у утакмици против Фарских острва.

Такође, омладинска селекција наше земље завршила је припреме пред новембарске квалификације за Европско првенство, а у тиму Милана Лешњака нашла су се шесторица Звездиних фудбалера – Андрија Катић (који је на позајмици у Будућности из Добановаца), Александар Лукић и Борисав Бурамаз (позајмљени Графичару), Мартин Новаковић (на позајмици у Раду), Матија Стојановић (позајмљен Жаркову) и првотимац Црвене звезде Андрија Радуловић.

Претходни текстАлександар Боричић председник ЦЕВ до 2024. године
Следећи текстРадуловић незаустављив у победи омладинаца