Николић и Крстовић стрелци за репрезентације

94

У протекла два дана младе репрезентације Србије и Црне Горе одиграле су своје квалификационе мечеве за Европско првенство. Стручни штаб црвено-белих на челу са Дејаном Станковићем радује чињеница да су сви фудбалери, који су позвани за јуниорске селекције били у стартним поставама, а головима су се истакли Никола Крстовић и Вељко Николић.

Млада репрезентација Србије савладала је Пољску резултатом 1:0 у мечу квалификација за пласман на Европско првенство, сусрет који није имао превелики такмичарски значај, јер су „орлићи“ још раније остали без изгледа да и четврти пут заредом могу изборити пласман у завршницу континенталног шампионата. Међутим, у овом мечу су се у стартној постави нашла сва четворица фудбалера Црвене звезде – Страхиња Ераковић, Вељко Николић, Жељко Гаврић и Његош Петровић.

Нашем популарном Чупи је ово био деби за младу репрезентацију, док је Његош Петровић био капитен свог тима. Ипак, гол одлуке на мечу против Пољске постигао је један од највећих бисера наше Омладинске школе и момак од кога много зависи игра црвено-белих – Вељко Николић. Ераковић је одиграо свих 90 минута баш као и Петровић, док је Николић изашао у 93. минуту, а Жељко Гаврић у 84. минуту.

Радује и чињеница да је у утакмици младе репрезентације Црне Горе, која је ипак изгубила од Израела резултатом 2:1, гол постигао и Звездин нападач Никола Крстовић. Момак рођен 200. године провео је на терену свих 90 минута.

Такође, омладинска селекција наше земље завршила је припреме пред новембарске квалификације за Европско првенство, а у тиму Милана Лешњака нашла су се шесторица Звездиних фудбалера – Андрија Катић (који је на позајмици у Будућности из Добановаца), Александар Лукић и Борисав Бурамаз (позајмљени Графичару), Мартин Новаковић (на позајмици у Раду), Матија Стојановић (позајмљен Жаркову) и првотимац Црвене звезде Андрија Радуловић.

Претходни текстРибница однела бодове у Краљево
Следећи текстРеми кадета у Крагујевцу