Звездини бисери – У знаку 31

81

Феноменалне су биле наше млађе селекције током викенда, те су на 11 одиграних утакмица успели да освоје 31 бода и уз то постигну баш 31 гол.

Омладинци Црвене звезде су пружили једну од најбољих партија у досадашњем делу сезоне. „Заплесао“ је Никола Митуљикић у два наврата и уписао у стрелце, а погађали су још Урош Бранковић и Никола Кнежевић за победу над ТСЦ-ом од 4:0, те донели мирну недељу Марку Неђићу. Пажњу на себе скренуо је кадет Стефан Лековић који је заиграо у последњој линији тима у конкуренцији старијих и био асистент код првог гола када је послао хируршки прецизну дугу лопту на Митуљикића. Ипак, наши бисери који носе дрес Графичара су једина селекција која није остварила победу. Они су ремизирали са РФК Нови Сад и то су тријумф испустили у последњим тренуцима меча, а претходно се у стрелце уписао дефанзивац и капитен Александар Лукић (1:1).

1. Бродарац – 30 бодова, гол разлика 26:9

2. Црвена звезда – 29 бодова, гол разлика 36:8

3. Партизан – 29 бодова, гол разлика 28:9

———

12. Графичар – 16 бодова, гол разлика 14:16

Стрелци: Матеја Бачанин и Никола Кнежевић (Црвена звезда, 9 голова), Митуљикић (Црвена звезда, 5 голова), Петар Пиплица (Графичар, 3 гола).

Меч кадета Црвене звезде са ТСЦ-ом прошао је у знаку Мирка Николашевића, који је прво са беле тачке погодио, а потом и асистирао Луки Лечићу, а момак из Пљеваља је тако постигао првенац у дресу са омиљеним бојама (2:0). Настављају пулени Николе Ђуровића који носе дрес кадета Графичара да пружају феноменалне партије и да се равноправно боре за врх табеле. Савладали су Аполон 4 резултатом 3:0. Серију голова наставио је Александар Кахвић, а погађали су још Павле Огњеновић и Лука Бошковић.

1. Чукарички – 29 бодова, гол разлика 36:10

2. Војводина – 29 бодова, гол разлика 37:15

3. Црвена звезда – 27 бодова, гол разлика 35:9

———

5. Графичар – 24 боа, гол разлика 38:14

Стрелци: Александар Кахвић (Графичар, 17 голова), Давор Ракић (Црвена звезда, 8 голова), Мирко Николашевић (Црвена звезда, 6 голова).

Наставља и црвено-бела филијала Графичар да постиже добре резултате, а Радомир Коковић је на учинку од девет бодове у прве три утакмице од како је сео на клупу љубичастих. Головима Борисава Бурмаза и Стефана Цветковића – Звездине деце савладана је Лозница резултатом 2:1.

1. Кабел – 25 бодова, гол разлика 16:4

2. Раднички 1923 – 23 бода, гол разлика 19:6

3. Графичар – 17 бодова, гол разлика 14:9

Стрелци: Стефан Цветковић (3), Борисав Бурмаз, Димитрије Побулић, Лазар Марјановић (2).

Млађи кадети Црвене звезде су головима Вељка Димитријевића и Новака Гојкова савладали Интернационал резултатом 2:0.

Максималан учинак оствариле су и наше две пионирске селекције и то на неугодним гостовањима. Црвена звезда је победила Вождовац 3:0 (Теодор Илић два пута и Алекса Церовић), а Графичар је био бољи од Рада и славио 4:1 (Андрија Максимовић два пута, Даворин Тошић и Петар Поповић).

Млађи пионири Графичара су савладали Жарково резултатом 3:0, а радост Милошу Ђорђевићу головима су донели – Александар Микетић, Димитрије Николић и Младен Грујић.

Петлићке селекције су такође оствариле максималан учинак. Црвена звезда је на теренима наше Омладинске школе победила Земун резултатом 2:1 (Адамовић, Цвитко), а дечаци који носе дрес Графичара су били бољи од Бродарца резултатом 5:0 (Дамјановић, Кошанин, Ивановић, Радојковић, Матановић).

Претходни текстНаставља се продаја сезонских карата
Следећи текстКадети максималним учинком до Јединствене лиге Србије