Ераковић још један Звездин „Орлић“

73

Изабраници Дејана Станковића бележе сјајне резултате. У првих девет одиграних кола у Суперлиги Србије Црвена звезда има максималан учинак од девет победа уз гол разлику 31:3 у корист нашег тима. Сјајне партије пружају наши првотимци, а нарочито они најмлађи, од којих су Његош Петровић, Вељко Николић и Жељко Гаврић добили позив у младу репрезентацију Србије, као и Страхиња Ераковић коме је ово први пут да се нашао на списку Орлића.

Селектор младе репрезентације Србије Илија Столица саопштио је списак играча на које рачуна за предстојеће мечеве у квалификацијама за Првенство Европе против – Пољске 9. октобра у Горњем Милановцу и Естоније у гостима, четири дана касније. На списку се налази већи број много млађих играча који представљају нови талас Србије, играчи рођени 2000. и млађи, они који ће нас практично представљати у новом циклусу квалификација.

Овога пута четворица фудбалера која носе црвено-бели дрес нашла су се на списку младе репрезентације – Његош Петровић, Вељко Николић, Жељко Гаврић и Страхиња Ераковић. Петровић је до сада наступио девет пута за наш национални тим, Гаврић је то учинио четири пута, а Николић је уписао прве минуте у младој репрезентацији против Летоније, док ће Страхиња Ераковић имати прилику да дебитује, што је логичан след догађаја, с обзиром да је млади дефанзивац, као и остали саиграча са списка, прошао све јуниорске селекције Србије.

Млади Ераковић је позивом у младу репрезентацију добио награду за одличне партије у омладинској селекцији Србије, али и у првом тиму Црвене звезде. Популарни Чупа је забележио скоро савршене партије у дресу Црвене звезде током ове сезоне тако да не чуди позив Илије Столице.

Претходни текстВук Раденковић јуниорски првак Србије
Следећи текстЗвезда силовита у Шапцу