Младост – Црвена звезда 0:4 (0:1)

81

Настављају фудбалери Црвене звезде са убедљивим партијама у првенству, па су тако и у оквиру деветог кола Суперлиге Србије савладали лучанску Младост у гостима резултатом 4:0. Радост Дејану Станковићу головима донели су Жељко Гаврић, Александар Катаи и Дијего Фалћинели, а сопствену мрежу погодио је Крајишник чиме је поставио коначан резултат на данашњем мечу.

Младост – Црвена звезда 0:4 (0:1)

Стадион: “ФК Младост”.

Судија: Милан Илић.

Стрелци: Гаврић у 37, Катаи у 54, Фалћинели у 56. и Крајшник (ауто-гол) у 70. минуту.

Младост: Зечевић, Л. Јовановић, Крајишник, Радивојевић, Бабић (од 46. Одита), Мићевић (од 46. Милошевић), Цветковић (од 76. Перовић), Јешић (од 61. Баха), П. Јовановић, Бојовић (од 90. Кос), Шатара.

Резерве: Кнежевић, Марковић, Милошевић, Кос, Одита, Баха, Перовић, Станисављевић, Селенић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков (од 76. Ераковић), Дегенек, Родић (од 53. Гобељић), Петровић (од 53. Канга), Николић, Иванић, Гаврић, Катаи (од 64. Бен), Фалћинели (од 76. Павков).

Резерве: Поповић, Гобељић, Милуновић, Ераковић, Јованчић, Канга, Бен, Спиридоновић, Вукановић, Радуловић, Павков.

Жути картон: Перовић (Младост).

Гађали су у петом минуту са дистанце и Гаврић и Николић, снажно, али без успеха, чиме су најавили шта ће бити једно од оружја у офанзивном арсеналу тима Дејана Станковића. Показује Гајић, сада већ у континуитету, да је озбиљна нападачка опција за наш тим, па је у 10. минуту после продора по десном боку снажно шутирао, међутим, Зечевић је парадом успео да заустави ударац. Из корнера који је уследио после те акције је запретио и Гаврић, међутим, право у наручје голмана домаћих.

Разменили су додавање Николић и Катаи, лопту је уштопао Гаврић и одиграо до Иванића који је центрирао, а ова феноменална акција из 16. минута завршена је ударцем Гајића главом поред стативе. Киша која је непрестано падала током читавог меча у Лучанима је отежавала обема екипа да на било какав начин креирају игре. Покушавао је Фалћинели у неколико наварата да се нађе у позицији за погодак, а посебно је упечатљив онај из 27. минута када је пребацио пречку Зечевићевог гола са ивице казненог простора. Ипак, “бункер” домаћих срушио је Жељко Гаврић у 37. минуту. Николић је прихватио пас на левој страни, заврнуо лопту на прву стативу, а тамо је утрчао Гаврић и рутински савладао Зечевића. Могли су црвено-бели да удвоструче предност само минут касније. Иванић је прошао по левој страни и центрирао за Гајића који је, без оклевања, шутирао, али је Јешић на гол-линији зауставио лопту, после чега су пулени Дејана Станковића мирно привели полувреме крају и отишли са миниманлним вођством на одмор.

Већ на старту другог дела игре је феноменално повукао лопту више од двадесетак метара и стигао практично до шеснаестерца домаћих те упослио Катаија који после соло продора шутира тик поред стативе. Ипак, успешнији је био Катаи у 54. минуту. Гаврић је прошао по десној страни и одлично упослио Фалћинелија који је шутирао право у Зечевића са десетак метара, када се лопта одбила до Катаија који је дриблингом феноменално надмудрио Милошевића и рутински матирао голмана домаћих. Наговестио је Фалићинели већ против Вождовца, у претходном колу, да поседује сјајне голгетерске способности, а то је одлучио да демонстрира и данас. Свега два минута после гола Гаврића, Канга је оштро центрирао са леве стране терена, највиши у скоку је био италијански нападач и у маниру расних стрелаца рутински погодио мрежу гола који чува Зечевић.

Силовитим ударцима су Гајић и Дегенек показали голману Младости да Црвена звезда не планира да се заустави на цифри три, што се тиче постигнутих погодака, иако је конкретно у ове две ситуације Зечевић био успешнији. Четврти погодак на мечу виђен је у 70. минуту када је поново Канга био архитекта Звездиног гола. Сјајно је извео прекид, а Крајишник је био тај који је главом, иако је био леђима окренут од сопственог гола, послао лопту иза леђа Зечевића. Тиме је постављен коначан резултат, иако су црвено-бели могли још убедљивије да победе преко расположеног Иванића. Изабраници Дејана Станковића су после девет одиграних кола остварили максималан учинак и освојили 27 бодова.

Претходни текстЕдин Шкорић – нови спортски директор Црвене звезде
Следећи текстСтанковић: Добро смо спремили меч