Звездине наде освојиле Демшаров меморијал

72

Пионирска селекција ККЖ Црвена звезда (девојчице рођене 2006.године) освојила је XXVIII Меморијални Куп Демшар у Новом Саду, посвећен легенди КК Црвена звезда Ладиславу Демшару.

Ладислав Демшар је наступао за Црвену звезду 12 сезона (1948-1960), освојио је седам шампионских титула, члан је прве генерације клупских легенди са Малог Калемегдана које су стварале кошарку. Као тренер је кројио историју женске кошарке, био је и селектор женске репрезентације Југославије са којом је освојио бронзу на ЕП 1970.

Легендарни играч и тренер преминуо је 15. маја 1992. године у родном Новом Саду.

Меморијални турнир у част првог кошаркаша који је први изводио хорог у Југославији се традиционално одржао у новосадској хали „СПЕНС“.

Генерација девојчица коју предводи тренер Ружа Карић је у полуфиналу савладала вршњакиње из екипе ЖКК 021, а у финалу КЖК Партизан 1953 резултатом 62-45.

Индивидуална признања за МВП и најбољег стрелца меморијала припала су чланицама ККЖ Црвена звезда, Анђели Данић и Вањи Дракул.

За Црвену звезду у Новом Саду наступале су Анђела Данић, Вања Дракул (капитен), Миња Крсмановић, Јана Зечевић, Милица Караица, Кристина Рађеновић, Мина Ђурђевић, Аница Ковачевић, Дуња Стојановић, Тара Дацић и Милица Тешић, тренер Ружа Карић.

Претходни текстЗвезди друга победа
Следећи текстЦрвена звезда – Вождовац 6:0 (3:0)