Милојевић: На време смо „отворили“ утакмицу

79

Црвена звезда је остварила најубедљивију победу у досадашњем делу сезоне савладавши  Вождовац резултатом 6:0, а асистент Дејана Станковића – Милош Милојевић је био и више него задовољан после утакмице осмог кола Суперлиге Србије.

– Играли смо добро од првог до последњег минута. Проток лопте је био изванредан, пресинг такође на нивоу. Радује ме мотивација играча, заиста су се феноменално показали у том сегменту. Такође, и фудбалери који су ушли са клупе су имали јасне задатке и испунили су их. Тешко је играти против Црвене звезде на Маракани, још једном смо показали то. На време смо постизали голове и брзо решили питање победника. Жао ми је што се ова утакмица није играла пред навијачима, заслужили су да уживо присуствују сјајним погоцима – почео је Милојевић.

Ипак, сматра помоћник Дејана Станковића да има још простора за напредак у нашој игри.

– Морамо да задржимо „офанзивну мрежу“, како би боље реаговали у дефанзивној транзицији. Треба уклопити Фалћинелија и вратити друге играче попут Павкова у пуну форму. Наставићемо у  истом ритму, већ следећег викенда играмо против Младости. Неће бити лако у Лучанима, али спремићемо се добро за тај меч.

Говорио је детаљније Милојевић о форми наших нападача – Дијега Фалћинелија и Милана Павкова.

– Што се Фалћинелија тиче, нисам поборник ни да кудим, ни да хвалим. Против Чукаричког је практично „из авиона“ дошао на утакмицу, промашио је пенал против Омоније, дешава се. Ако у континуитету буде ефикасан, биће добро. Има квалитет, али тек после репрезентативне паузе можемо да очекујемо његову праву форму. Павков је спреман за тридесетак минута, али мора да уђе у меч форму. Ми немамо пријатељске утакмице сад, нити постоји лига резервних тимова, па морамо кроз такмичарске мечеве да га уводимо у пун ритам – закључио је Милојевић.

Претходни текстЦрвена звезда – Вождовац 6:0 (3:0)
Следећи текстГаврић: Штета што навијачи нису видели овај гол