У сусрет противнику – Вождовац

66

Изабраници Дејана Станковића сутра од 21 час на стадиону “Рајко Митић” дочекују екипу Вождовца у оквиру 8. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада смо одиграли 27 мечева против екипе са Душановца са којом имамо одличан скор. Укупно 22 победе од првог меча одиграног 22. фебруара 1950. године у којем смо тријумфовали резултатом 6:0. Једном смо одиграли нерешено, док су четири пута „Змајеви“ тријумфовали, уз гол разлику 72:21 у корист Црвене звезде. Од тада, наш тим ниједном није изгубио меч против Вождовца као домаћин, док смо у гостима забележили 10 победа и четири пораза.

У последњих пет мечева екипа Владана Милојевића је победила свих пет утакмица, гол разликом од 18 датих и само три примљена гола. Последњи меч одигран је на нашем стадиону када су црвено-бели головима Ел Фарду Бена и Марка Марина победили резултатом 2:0. Такође, ово ће бити први пут да Дејан Станковић предводи са клупе црвено-беле против “Змајева”.

БУДИ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против “Змајева” можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

У првих седам кола, Црвена звезда је једини тим који има максималан учинак од седам победа уз гол разлику 21:3. Дејана Станковића може да радује и чињеница да његов тим из кола у коло постиже велики број голова. Екипа Вождовца ове сезоне бележи различите резултате. Изабраници Јована Дамјановића су у првих седам кола забележили три победе, један реми и три пораза. Тренутно сун а 9. позицији са 10 освојених бодова.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Вождовац је екипа која је у последње време верна свом стилу игре, не одустаје од нечега што је започела пре неколико година. Увек се надигравају, млад су тим, када је противник Црвена звезда немају шта да изгубе. Сигурно је да ће сутра доћи да се надигравају са нама, а ми смо као и увек, поготово када се игра код куће спремни да пружимо максимум. После изузетно тешке утакмице коју смо одиграли пре неколико дана сигурно да ће бити измена у тиму. Имамо времена данас и сутра да видимо како се играчи осећају. Нећемо ризиковати ниједног момка за којег нисмо сигурни да је у потпуности спреман – истакао је шеф стручног штаба.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

ОВе сезоне екипа са Душановца доста је променила тим. На голу је искусни голман Прековић. У одбрани се налазе бивши играч Црвене звезде Немања Пејчиновић и Марко Путинчанин.Такође у везном реду су млади Един Ајдиновић, капитен Јован Нишић и Иван Милосављевић. По крилима играју искусни Стојчев и момак рођен 2003. године Лука Цветићанин. Такође, ту је и Звездин бисер Милош Пантовић који је у прошлој рунди постигао прелеп погодак који јие проглашен за најлепши гол кола. У самом шпицу налази се такође фудбалер рођен 2003. године Драган Стоисављевић који је свој деби у Суперлиги забележио управо прошле сезоне на Маракани. Такође, у нападу са Стоисављевићем минутажу дели и црногорски фудбалер Никола Вујновић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар сутрашњег меча је Андрија Стојановић из Београда. Помагаће му Урош Стојковић и Милан Михајловић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 18. септембар:

Војводина – Радник 2:0.

Субота, 19 септембар:

Раднички Ниш – Чукарички од 16 часова;
Бачка – Напредак од 16 часова;
Металац – Младост од 16 часова.

Недеља, 20. септембар:

Нови Пазар – Инђија од 16 часова;
Рад – Јавор од 16 часова;
Спартак – Пролетер од 16 часова;
Златибор – Партизан од 19 часова.

Понедељак, 21. септембар:

Мачва – ТСЦ од 17 часова и 30 минута.

Претходни текстЦрвено-бели победили Морнар из Бара
Следећи текстПреокрет омладинаца против Бродарца