Црвена звезда првак Србије у бриџу!

122

Бриц клуб Црвена звезда освојио је шампионску титулу победом у финалу плеј-офа против Нишког бриџ клуба.

Првенство државе Србије у бриџу је играно кроз Лигу Србије, која је имала осам клубова, а потом је игран плеј-оф за четири најбоље екипе. Бриџисти Црвене звезде су лигашки део завршили на 2. месту са 189,59 Винер поена (ВП) и са 261 поеном разлике (+261 имп), фудбалски речено “гол разлика“. Тако су се квалификовали у плеј-оф. У плеј-офу се рачуна ова поен разлика и играју се више мечева.

У полуфиналу плеј-офа, који се игра у три меча, Звезда је победила екипу Новог Сада са укупном разликом од 6 поена (+6 имп) и тако се квалификовала у финале плеј-офа.

У финалу плеј-офа, који се игра у осам мечева, Звезда је победила екипу Нишког Бриџ клуба (НБК) са укупно 17 поена разлике и тако је освојила 5. пут Екипно првенство државе. Претходне титуле је Звезда освојила 1996, 2001, 2008. и 2015. године. Поред овога, Звезда је освојиа и 2 пута Куп државе (1997 и 1998. године). Ово финале плеј-офа је било веома неизвесно. У првих 6 мечева Звезда је била у минусу, да би у 7. мечу дошла до позитивног резултата од 12 поена разлике, који је повећала у 8. мечу на коначних 17 поена разлике (+17 имп).

Пету титулу Екипног првака државе, за 2020. годину, освојили су: Марко Перишић, Борис Алтман, Зоран Колџић, Игор Ћурлин, Драган Аздејковић, Александар Вучић, Младен Карапанџић, Стевица Кикић.

Претходни текстЗвездаши хвала на поверењу, почиње друга недељa продаје сезонских
Следећи текстЗвездини бисери – 40 голова у режији наших талената