Марија Мијушковић каријеру наставља у САД

84

Млада српска ватерполисткиња, Марија Мијушковић, каријеру ће наставити у Сједињеним Америчким Државама, где ће и студирати.

Марија је пре месец дана прославила 19. рођендан, а у претходној сезони је била у саставу за свих 25 утакмица и постигла је 21 погодак. Поникла је у школи Црвене звезде, наступала Таш 2000 и касније за први тим Звезде, а била је и члан репрезентације Србије.

Ватерполо сам почела да тренирам у Црвеној звезди и нисам размишљала да ћу некада напустити овај клуб. Све што знам о ватерполу научила сам у Звезди. То је клуб који ме је навео на то да се заљубим у ватерполо и све што спорт носи са собом. Не само што ме је изградио као ватерполо играча, већ и као комплетну личност. Са Звездом сам осетила најбољи осећај освајања златних медаља. Свака од њих симболише да све оно што жртвујемо због онога што ћемо постати има смисла – рекла је млада ватерполисткиња, која ће у Калифорнији студирати и играти ватерполо.

– Америка је вероватно једино место на свету где се факултет може ускладити са спортом. Образовање је за мене подједнако битно као и спорт. Након завршетка Треће београдске гимназије, одлучила сам се да је уписивање колеџа у САД најбољи начин да остварим све своје циљеве. Калифорнија је позната по најбољем ватерполу у Америци и највећа част би ми била да својим знањем допринесем напретку своје земље. Надам се да ће све што будем научила овде имати допринос за Србију. Циљи ми је да се покажем у најбоље светлу и свима докажем какви су Срби.

Претходни текстУспешна прва провера
Следећи текстСаопштење ФК Црвена звезда