Звезда у Нишу на старту АРКУС лиге

52

Нова рукометна сезона Србије стартује првог викенда октобра, а Црвена звезда ће прву утакмицу играти против Железничара на „Чаиру“.

Првенство пред нама ће бити специфично, у измењеном и прилично неуобичајеном систему такмичења. Први део лиге ће се играти у две групе од по осам тимова, по двоструком бод систему, а по четири најбоље ће формирати нову, плеј-оф групу у којој ће почети од нуле да се боре за титулу шампиона и пласман у СЕХА лигу и европске купове.

Осам слабије пласираних тимова, испод 4. места у А и Б групи, играће плеј-аут са пренетим бодовима, али само против екипа из супротних група. Два последњепласирана тима напустиће суперлигашко друштво.

Вољом жреба и такмичарских бројева, Црвена звезда је сврстана у Б групу у којој су и Металопластика (Шабац), Железничар 1949 (Ниш), Нови Пазар, Рудар (Костолац), Шамот 65 (Аранђеловац), Обилић (Београд) и победник баража за допуну Суперлиге из Супер Б групе Исток-Запад, пар Раднички Крагујевац – Хајдук Вељко (Неготин).

Утакмица баража за допуну АРКУС лиге на програму је 19.септембра.

У 1.колу новог првенства црвено-бели ће гостовати у Нишу 3/4.октобра, једином представнику у европским такмичењима из Србије, екипи Железничара. Први меч у „Шумицама“ на програму је наредног викенда, а противник је екипа Новог Пазара.

Изабраници Жикице Милосављевића настављају са припремама, контролним проверама, очекује се и комплетирање тима у наредном периоду. Од Ниша до Шапца Звезду очекује 14 утакмица у којима ће покушати да буде међу четири екипе, самим тим и поправити резултат из претходне две сезоне.

У наставку погледајте распоред наших рукометаша у групи Б.

1.коло: Железничар 1949 – Црвена звезда
2.коло: Црвена звезда – Нови Пазар
3.коло: Рудар – Црвена звезда
4.коло: Црвена звезда – Шамот 65
5.коло: Обилић – Црвена звезда
6.коло: Победник баража Исток-Запад – Црвена звезда
7.коло: Црвена звезда – Металопластика
8.коло: Црвена звезда – Железничар 1949
9.коло: Нови Пазар – Црвена звезда
10.коло: Црвена звезда – Рудар
11.коло: Шамот 65 – Црвена звезда
12.коло: Црвена звезда – Обилић
13.коло: Црвена звезда – Победник баража Исток-Запад
14.коло: Металопластика – Црвена звезда

Претходни текстЗвезда одрадила последњи тренинг мини припрема
Следећи текстДегенек: Свежи пред нове изазове