У сусрет противнику – ТСЦ

60

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час дочекују на стадиону „Рајко Митић“ екипу ТСЦ-а у оквиру 6. кола Суперлиге Србије и имају прилику да наставе сјајан низ тријумфа од старта нове сезоне.

После успешног проласка у треће коло квалификација за Лигу шампиона победом над екипом Тиране поготком Антонио Томанеа, изабраници Дејана Станковића враћају се на суперлигашке изазове. У оквиру шестог кола на Маракану долази велико прошлосезонско изненађење, екипа ТСЦ-а, која је такође успешно стартовала прошлог четвртка у Европи и сигурно долази мотивисана на Маракану.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против екипе ТСЦ-а до сада смо одиграли само три дуела. Један у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је чета Владана Милојевића победила тадашњег члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу постигли су Вељко Симић два пута, Никола Стојиљковић и Дејан Јовељић.

Други пут састали смо се прошле сезоне са екипом из Бачке Тополе у оквиру 14. кола када је наш тим такође славио на Маракани резултатом 3:1. Стрелци на том мечу били су Вељко Симић, Марко Гобељић и Антонио Томане. Последњи дуел завршен је тријумфов екипе ТСЦ-а у јуну ове године. Црвена звезда је савладана у Сенти резултатом 2:1, а гол за тим Дејана Станковића постигао је Немања Милуновић.

БУДИ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против ТСЦ-а можете пратити на каналу Аренаспорт 1 у недељу од 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

У првих пет кола, Црвена звезда је једини тим који има максималан учинак од пет победа уз гол разлику 13:2. Такође, изабраници Дејана Станковића успешно су започели нове европске квалификације победама над Европом (5:0) у првом, односно Тираном (1:0) у другом колу квалификација. Екипа ТСЦ-а у првих пет кола Суперлиге Србије забележила је две победе, два ремија и један пораз и налази се на 9. позицији са осам освојених бодова уз гол разлику 13:8. У четвртак је тим Золтана Саба одиграо прву утакмицу квалификација против Петроклуба у којем су Бачкопаланчани тријумфовали резултатом 2:0.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред дуел 6. кола Суперлиге Србије који ће наши момци одиграти против екипе ТСЦ-а на стадиону “Рајко Митић”.

Увек сви желимо да изгледамо феноменално на терену, како клуб тако и навијачи. Не верујем да ћу много мењати. Треба да се поради на опоравку, да се играчи опусте и све ће доћи на своје. ТСЦ је једно освежење за наш фудбал, то су показали и прошле године, када су изборили квалификације за Лигу Европе. Момци играју дуго заједно, добро се познају, имају одличног шефа стручног штаба. Показали су и пре неколико дана победом у гостима у квалификационој утакмици да су озбиљна екипа, знамо да нас очекује тежак дуел. Најбитније је да победом у сутрашњем мечу затворимо један успешан циклус и да одемо на заслужен и прекопотребан одмор – истакао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Што се играчког кадра нашег сутрашњег противника тиче, јасно је да су стубови екипе нападачи Ненад Лукић и Владимир Силађи, фудбалери који су прошле сезоне заједно постигли 32 гола за тим из Бачке Тополе. На голу је поуздани чувар мреже Ненад Филиповћ, а стубови одбране су Небојша Скопљак и Горан Антонић. „Кључеви“ везног реда су код прекаљеног Јанка Тумбасевића, а опасност прети и од Ђура Зеца, такође искусног суперлигашког везисте, а ту је и Звездино дете Борко Дуроњић који чешће делује по десном боку. Шансу чекају и Југ Станојев и Стефан Сантрач, бисери Звездине Омладинске школе.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар сутрашњег меча Црвена звезда – ТСЦ биће Милош Ђорђић из Београда. Помагаће му Милош Мишкељин и Мирољуб Петковић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 28. август:

Металац – Чукарички 0:0;
Инђија – Јавор 3:2.

Субота, 29. август:

Рад – Напредак од 17 часова;
Бачка – Вождовац од 19 сати и 30 минута;
Нови Пазар – Радник од 19 сати и 30 минута;
Златибор – Младост од 19 сати и 30 минута;
Раднички Ниш – Пролетер од 19 сати и 30 минута.

Недеља, 30. август:

Војводина – Партизан од 18 сати и 45 минута;
Мачва – Спартак од 20 часова.

Претходни текстСтанковић: ТСЦ за крај тешког циклуса
Следећи текстЗавршен шести камп „Драгана Вуковић“