Десет Звездиних бисера у репрезентацији

85

После дужег времена, поново ће се окупити млада и омладинска репрезентација Србије, а чак десет Звездиних фудбалера нашло се на два списка селектора.

Део младе репрезентације за квалификационе мечеве против Летоније у гостима (4. септембар) и Бугарске код куће (8. септембар) биће Његош Петровић, Вељко Николић и Жељко Гаврић. Циљ наше репрезентације до 21 године је пласман на Европско првенство које ће се одржати следеће године у Словенији и Мађарској. До сада су талентовани српски фудбалери на шест мечева освојили седам бодова и налазе се на четвртом месту у групи, иза Русије, Пољске и Бугарске.

Петровић је до сада наступио осам пута за наш национални тим, Гаврић је то учинио два пута, а Николић ће имати прилику да у утакмицама које следе упише прве минуте у младој репрезентацији, што је логичан след догађаја, с обзиром да је млади везиста, као и двојица саиграча са списка, прошао све јуниорске селекције Србије.

Списак за мини-припреме објавио је и селектор омладинске репрезентације Милан Лешњак, а фудбалери ће тренирати у Ковилову од 31. августу до 5. септембра. На њему се налази седам наших бисера рођених 2001. и 2002. године. То су првотимци Црвене звезде – Страхиња Ераковић и Андрија Радуловић, као и петорица фудбалера који су на каљењу у суперлигашких и прволигашким екипама. Никола Стајић и Александар Лукић су у Графичару, Андрија Катић је у Будућности из Добановаца, Мартин Новаковић је у Раду и Матеја Стојановић је у Жаркову, а сви су одавно стандардни репрезентативци.

Претходни текстДеца са Косова тренирала у Звезди
Следећи текстЗвезда никад боља на листи УЕФА