Станковић: Све зависи од нас

58

Црвена звезда ће у уторак од 20 часова у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона гостовати албанском представнику Тирани, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

За нас је ово такмичарска утакмица и ништа више од тога. Сваки меч вреди нешто и има своју тежину, да ли су то три бода, да ли је пролазак у наредну рунду такмичења, али увек има нешто специфично. Знамо шта нас чека, упознати смо са квалитетима и стилом игре какав негује Тирана. Имали смо времена за одмор после Пролетера и за детаљну припрему ове утакмице. Без страха улазимо у меч. Познајемо екипу Тиране довољно, састављени су од младих и искусних играча, имају индивидуалан квалитет, брзину, добар блок, организовани су и знају шта хоће – почиње Станковић.

Шеф стручног штаба Црвене звезде сматра да сутра све зависи од његових изабраника.

– Искључиво од нас зависи. Остајем при том ставу. Битан је улазак у утакмицу, као и стрпљење. Не треба да брзамо, јер меч траје 90 или у овом случају 120 минута. Ми се лако адаптирамо свему. Против Европе смо хтели у првих двадесетак минута да решимо питање проласка, али не може то тако. Стрпљење је озбиљан фактор у оваквим утакмицама.

С обзиром на то да се игра само једна утакмица, Станковић сматра да то носи одређен ризик, али узда се у сопствени рад.

– Може свашта да се деси, нема поправног, али зато се спрема, ради и проучава противник како би се ризик свео на минимум. Мораш да умеш да исконтролишеш емоције, тензију и да рад пренесеш на игру коју очекујеш. Фудбал се играо и пре и после мене. Ако размишљам о својој судбини на основу једног меча и о томе шта ће бити сутра, онда сам у почетку изгубио.

Станковић у фокус сутрашњег меча ставља искључиво спорт.

Дошли смо да играмо фудбал. Ништа друго ме не занима. Нисам осетио никакву врсту тензије у Тирани, чак ми је доста људи пришло са жељом да се фотографишемо – подвлачи Станковић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Тирана
Следећи текстЗвезда одрадила тренинг у Тирани