И рукометаши у погону

202

Рукометаши Црвене звезде кренули су са тренинзима и започели припреме за нову сезону.

Тренер Жикица Милосављевић је окупио екипу, а прва недеља протиче радно, вредно и у добром расположењу. После дуже паузе Звездини момци су се ужелели терена, а већ наредне недеље у плану су и прве контролне утакмице.

У рукометном делу Маракане одлучили су се за спој младости и искуства. Тренутно шест новајлија, који ће освежити екипу у наредној сезони. Добро познато лице је повратник, лево крило Виктор Матичић (27), бивши капитен и најбољи стрелац екипе до одласка у Металопластику у зиму 2018.године. После две и по сезоне Виктор је поново на месту успеха.

Њему су се придружили јуниорски репрезентативац из Раковице Мирко Ђуровић (средњи бек, 20 година), затим десно крило Немања Јовић (РК Студентски град, 19), изданак Звездине школе и генерације 2000 Огњен Радојичић (леви бек, Шамот) и двојац кадетских репрезентативаца на позајмици из Војводине, пивот Лука Роган (17) и леви бек Никола Ковачевић (18). И у наредној сезони на голу Звезде стајаће јуниорски репрезентативац Димитрије Јелић. Екипи је прикључен из млађих категорија и талентовани Бошко Станисављевић (2002).

Екипу су напустили голман Јанко Гемаљевић, Богдан Утвић, Александар Станојевић (Раднички КГ), Алекса Туфегџић (Слован Љубљана), Предраг Родић (Брага), Миљан Ерић (Дубочица), као и крилни играчи Никола Николић и Борис Јовановић.

У наредном периоду се очекује и комплетирање екипе. Старт нове сезоне АРКУС лиге заказан је за 3.октобар.

Претходни текстУ сусрет противнику – Пролетер
Следећи текстТреће „тренинг такмичење“ Звездаша