Станковић: Све зависи од нас

57

Црвена звезда ће европски пут започети у уторак од 21 час када ће на стадиону „Рајко Митић“ дочекати гибралтарску Европу у оквиру 1. кола квалификација за Лигу шампиона. И пред овај сусрет ће шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић бити на слатким мукама што се тиче састава.

Одлично се носим са слатком муком састављања тима. Није ми проблем ни са „бонус“ играчима да направим екипу, јер у последњих пар година заиста много улажемо у Омладинску школу. Ипак, ово ће бити први пут ове сезоне да немамо тај фактор и да не морамо нужно да гледамо ко има колико година. Биће добра екипа сутра на терену. Што се ривала тиче, код њих је фудбал „стао“ у марту. Гледали смо их, пратили смо им и неке пријатељске утакмице и направили добру анализу. Видећемо на основу листе играча да ли има нешто ново. Ми смо спремни. Све зависи од нашег приступа. Крећемо у нешто од чега Црвена звезда живи. Наравно, важно нам је и првенство, али лепо је причати о нашем клубу у европском такмичењу. Уигравали смо се протеклих месец и по дана да уђемо у ово надметање. Сигуран сам да ћемо спремност показати на терену. Понављам, приступ је кључан, он мора да буде онакав какав захтевају грб, клуб и навијачи – почео је Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима и на меч са Спартаком у ком су могле да се виде, како он тврди – и позитивне и негативне ствари.

– Добро је да видимо где шкрипи, јер је то неопходно да се напредује из меча у меч. Све то се поправља озбиљним радом и високом концентрацијом. Свесни су играчи где су грешили, а стално им понављам да не смемо да спустимо гард, како не би били у „нокдауну“. Не може све да буде перфектно, али зато служе анализе и исправке. Добро смо ушли у шампионат и на четири меча освојили 12 бодова. Нећемо полетети.

Најавио је ко ће бити најистуренији играч нашег тима на сутрашњем мечу.

– Бен ће почети меч као шпиц. Доказао је квалитет, и против Спартака је имао добру утакмицу, стално учествује у игри. Ту је и Томане ког је повреда мучила, стегао је зубе против Спартака и направио разлику на терену по уласку са клупе. Биће и Боаћи у протоколу.

Говорио је Станковић и по потенцијалним пеналима и томе ко ће извести најстрожу казну у случају да је буде.

Увек вежбамо пенале. Верујем мојим играчима, јер се не плаше да у датом тренутку преузму одговорност и шутирају. Некад погоде, некад не, али не сумњам у њих ни најмање. Први извођач је Мирко Иванић. Верујем му и шутираће пенале све док не промаши – подвукао је Станковић.

Претходни текстРадовановић ново појачање млађих селекција
Следећи текстСимоновић: Хвала Салету на шанси да поново заиграм за вољени тим