У сусрет противнику – Мачва

70

Првотимци Црвене звезде у оквиру трећег кола Суперлиге Србије одиграће прву гостујућу утакмицу против екипе Мачве у Шапцу у недељу 9. августа од 18 сати и 30 минута.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада смо одиграли 21 утакмицу против Мачве. Осамнаест пута смо тријумфовали, једном играли нерешено док је два пута Мачва излазила као победник уз укупну гол разлику од 62:15 у корист нашег тима. Први меч смо одиграли 7. априла 1951. године када је Црвена звезда савладала Шапчане резултатом 2:1. Последњи дуел између београдских црвено-белих и Мачве одигран је прошле сезоне у марту и завршио се победом тима Дејана Станковића резултатом 3:0, а голове за наш тим постигли су Ел Фарду Бен (2) и Срђан Бабић.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ МАЧВА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Директан пренос утакмице против Шапчана можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 18 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Наши фудбалери успешно су започели шампионат. Победом над Новим Пазаром и Радничким из Ниша (обе утакмице 3:0) наш тим је освојио шест бодова у првом делу првенства и налази се на првом месту са шест освојених бода. Мачва је у прва два кола забележила једну победу против Бачке и пораз од Металца и налазе се на 11. позицији са три освојена бода.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Црвена звезда ће у недељу од 18 часова и 30 минута у оквиру 3. кола Суперлиге гостовати Мачви у Шапцу, а оптимиста пред меч је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Свака утакмица носи ризик. Ово ће бити трећи меч у осам дана. Излазимо из припрема, али спремамо се да не направимо кикс. Знамо како Мачва игра и на основу тога ћемо се потрудити да нас не изненаде, већ да реагујемо правовремено и не проспемо бодове. Неминовно је да се некад киксне, умор, засићење и сви фактори улазе у то, али то прави разлику у великим клубовима. За нас је свака утакмица дерби, идемо бод по бод, сваки је важан. Не гледамо табелу, фокусирани смо на нас. Знамо календар, спремили смо се добро за то. Укалкулисамо смо све, имамо широм ростер, одличне играче. Са великом жељом дочекујемо сваку следећу утакмицу, али титула не може да се освоји у августу – истакао је Станковића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар меча је Петар Пипер из Чачка. Помагаће му Павле Пипер и Срђан Минић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Недеља, 9. август:

Младост – Инђија од 19 часова;
Напредак – Радник од 19 часова;
Раднички Ниш – Нови Пазар од 19 часова;
Спартак – Металац од 19 часова;
ТСЦ – Златибор од 19 часова;
Чукарички – Рад од 20 часова и 30 минута;
Вождовац – Војводина од 20 часова и 30 минута;
Партизан – Јавор од 20 часова и 30 минута;
Пролетер – Бачка од 20 часова и 30 минута.

Претходни текстПетровић: Сваки дуел важан за титулу
Следећи текстИкановић и Бачанин за нову победу омладинаца