Мијатовић режирао преокрет кадета

70

Почели су кадети Црвене звезде сезону на најбољи могући начин, јер су у оквиру 1. кола савладали екипу Спартака 3:1, упркос томе што су имали гол заостатка на полувремену. Радост Срђану Стојчевском у два наврата донео је капитен Јован Мијатовић, а у стрелце се уписао и Давор Ракић.

Кадетска лига Србије: Црвена звезда – Спартак 3:1 (0:1)

Стрелци: Ракић у 47, Мијатовић у 49. и 60 (из једанаестерца) за Црвену звезду, Маљукан у 27. минуту за Спартак.

Судија: Милош Роган.

Црвена звезда: Маринковић, Митић, Лековић, Вукичевић, Стојсављевић, Видојевић (од 46. Ђурић), Шљивић (од 46. Марић), Лолић (од 46. Радоњић), Мијатовић (од 65. Миладиновић), Николашевић, Ракић (од 65. Бубањ).

Спартак: Дулић, Јанковић, Десница, Грујић, Радуловић, Милетић, Коларевић, Симин (од 65. Броња), Маљукан, Копуновић (од 65. Бекић), Арсенин (од 65. Станић).

Жути картони: Ђурић (Црвена звезда), Јанковић (Спартак).

Ушли су офанзивно у меч пулени Срђана Стојчевског, док су гости поставили висок блок и одбијали нападе нашег тима. Прошао је Ракић у 14. минуту по десном боку и одиграо повратну лопту за Николашевића чији шут са десетак метара одлази поред гола. Ипак, до предности су дошли гости у 27. минуту када је Маљукан искористио сјајан пас у простор и послао лопту иза леђа Маринковића.

Тражили су брз одговор домаћи, а центаршут Николашевића из корнера је захватио Ракић, међутим послао лопту поред стативе. Могао је и Мијатовић у 31. и 35. минуту у два наврата после соло-продора да матира Дулића, али се на одмор отишло са негативним резултатом.

Демонстрирао је Давор Ракић разорну левицу, али велике заслуге за гол иду капитену Мијатовићу који је нанизао читаву одбрану Спартака и уз помоћ Ђурића послао лопту талентованом Нишлији који прецизно гађа угао и поравнава резултат.

Управо је Мијатовић био виновник преокрета јер је и у 49. минуту сјајно пробио по десном боку и снажним ударцем послао лопту кроз ноге голмана Дулића. Све је у другом делу игре било у знаку црвено-белих, па је Николашевић у 60. минуту непрописно заустављен, а одговорност је преузео капитен Мијатовић, послао лопту у једну, а голмана у другу страну.

Прошао је Миладиновић у 73. минуту као стрела по левом беку, али је Дулић успео да одбрани. Истакао се и Маринковић на другој страни када је Маљукан сјајно шутирао, али је голман рођен 2005. године феноменалном парадом зауставио ударац. До краја меча су могли и Миладиновић и Николашевић да се упишу у стрелце, али им је недостајало више среће у завршници.

Мирно су изабраници Срђана Стојчевског привели утакмицу крају, а друго полувреме је путоказ како његови пулени треба да играју у наставку такмичења

Претходни текстКатаи: Биће све боље
Следећи текстРапсодија омладинаца на старту првенства