Уредници емисије „Кутак за ватерполо тренутак“ посетили тренинг Звезде

35

Ватерполо савез Београда и Јутјуб канал “Waterpolo Live” покренули су серијал “Кутак за ватерполо тренутак” у којем ће емитовати разговоре за играчима и играчицама, тренерима, спортским радницима, судијама…

Уредници серијала посетили су и тренинг Женског ватерполо клуба Црвена звезда, те су искористили прилику да поразговарају са нашим играчицама, као и тренером Драганом Ивковић, односно Мирославом Томовићем.

Том приликом нешто више о претходној, али и наредној сезони рекле су младе играчице, Ива Лујић, Андреа Гашић и Христина Илић.

Освојиле смо Куп и победом смо завршиле Првенство. Много ми је жао због тога што нисмо имале прилику да завршимо Шампионат, јер смо имале добру екипу и атмосфера је била сјајна – рекла је Ива Лујић и додала:

– Ово лето је радно, као и свако до сада. Трудимо се да исправимо грешке које смо правиле у претходној сезони. Биће веома изазовно и тешко, али ћемо ми дати све од себе да испунимо наше циљеве и да будемо што боље.

Андреа Гашић је истакла да је било тешко без тренинга:

У почетку је било тешко, али после два три месеца смо се навикле на ову ситуацију, враћамо се у форму и трудимо се да се што боље спремимо за наредну сезону – рекла је млада играчица која је пре годину дана стигла у Звезду:

– С обзиром да сам од прошле сезоне у Звезди, била сам јако задовољна освајањем Купа и жао ми је што нисмо успеле да завршимо Првенство. Атмосфера је одлична, као и сваког лета, али је рад доста озбиљан и надам се да ћемо успети да наставимо традицију освајањем нових трофеја.

Најефикаснија играчица црвено-белих у претходној сезони, Христина Илић, истакла је:

Омела нас је пауза, имале смо добру утакмицу против Палилуле и надам се да ћемо у таквом ритму играти и следеће сезоне – рекла је Христина Илић, која је уписала Грађевински факултет.

– Тешко је уклопити тренинге и школу, али уз добру организацију има времена за све. У следећој сезони ћемо имати млађу екипу, али мислим да ће нам та младост дати додатну енергију да свима будемо добар противник.