У сусрет противнику – Нови Пазар

83

Фудбалери Црвене звезде сутра од 19 часова и 30 минута дочекују екипу Новог Пазара у оквиру 1. кола Суперлиге Србије на стадиону “Рајко Митић”

Изабраници Дејана Станковића у суботу почињу поход на нову титулу првака. Црвено-беле очекује дуго првенство од 38 кола, а Звездине снаге на старту сезоне 2020/2021 играју против повратника у суперлигашки фудбал екипе Новог Пазара. Утакмица ће бити одиграна без присуства публике због ситуације са корона вирусом.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Новог Пазара до сада одиграли смо само 13 мечева. Црвено-бели имају скор од 12 победа и само једног пораза. Тим са запада Србије је тек 2011. године остварио највећи успех у клупској историји пласманом у Суперлигу. Међутим, први меч против Новог Пазара одиграли смо у Купу Србије 28. октобра 2009. године у оквиру осмину финале Купа Србије. Тада је Звездин тим победио резултатом 1:0, голом Александра Јевтића.

Последњи меч између Звезде и Пазара одигран је на стадиону “Рајко Митић” 2017. године и завршен је победом екипе Миодрага Божовића резултатом 2:0. Голове су постигли Марко Петковић и Срђан Плавшић.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НОВИ ПАЗАР

Директан пренос утакмице против Новог Пазара можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 19 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ЗДРАВСТВЕНИ БИЛТЕН

Ел Фарду Бен и Жељко Гаврић су се у потпуности вратили у тренажни процес. Ту су и Боаћи и Павков, али су и они још мало са стране. Што се Катаија тиче, он је пре доласка на припреме био на одмору скоро четири недеље. Ако има проблем, макар и минималан, гледаћемо да га не напрегнемо. Он је заиста одрадио феноменалне припреме. Ако буде спреман – играће, али морамо да будемо пажљиви, Катаи је веома значајан за нас – пренео је Станковић.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Шеф стручног штаба Дејан Станковић је оптимиста пред сутрашњи меч.

Крећемо у нову сезону после озбиљног рада на припремама где су момци одрадили феноменалан посао са стручним штабом и свима који су били ту. Очекујем да кренемо добро, ипак, још увек смо у фази припрема. Играчима сам дао седам дана дуже одмора после завршетка прошле сезоне, али су добро радили, тако да, мислим да ће то, можда не у овој, али већ у следећој утакмици да буде како треба. Што се припреме за меч тиче, највише размишљам о нама, то је култура овде. Наравно, радили смо анализу меча против Борца, сад у 17 часова имамо анализу и противника који нам следи. Обраћам пажњу наравно и на то, волим да будем добро упознат са екипом против које играм. Што се Новог Пазара тиче, они долазе са новим тимом, уз нови систем и знамо да се код њих доста тога издешавало – рекао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Новог Пазара је скоро потпуно промењена у односу на претходну сезону у Првој лиги Србије. У тиму се налазе бројни млади фудбалери попут Лончара, Маврића, Зимоњића, али и искусних играча коа што су Адмир Кецап, Милош Гордић. Такође, у плаво-белом дресу игра и Марко Маринковић изданак Омладинске школе Црвене звезде.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на сутрашњем мечу биће Бојан Николић. Помагаће му Ненад Курчубић и Марко Димитријевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 31. јул:

Спартак – Златибор од 19 часова;
ТСЦ – Војводина од 19 часова;
Младост – Јавор од 20 часова.

Субота, 1. август:

Напредак – Партизан од 17 часова и 30 минута;
Раднички Ниш – Металац од 19 часова и 30 минута;
Чукарички – Инђија од 19 часова и 30 минута;
Вождовац – Радник од 19 часова и 30 минута;
Мачва – Бачка од 19 часова и 30 минута;
Пролетер – Рад од 19 часова и 30 минута.

Претходни текстСтанковић: Кренућемо добро у сезону
Следећи текстАдидас нови технички спонзор КК Црвена звезда