Црвена звезда – Борац (БЛ) 3:0 (1:0)

106

У генералној проби и последњој провери пред старт сезоне, Црвена звезда је савладала бањалучки Борац 3:0 и тако са максималним учинком завршили припремни период. Голове су постигли Срђан Спиридоновић, Вељко Николић и Андрија Радуловић.

Црвена звезда – Борац (БЛ) 3:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци: Спиридоновић у 15, Николић у 54. и Радуловић у 89. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 73. Гобељић), Панков (од 73. Дегенек), Ераковић (од 73. Бабић), Родић (од 73. Хајдин), Саного (од 59. Јовичић), Николић (од 73. Јованчић), Иванић (од 73. Радуловић), Спиридоновић (од 73. Гаврић), Катаи (од 46. Вулић), Томане (од 73. Вукановић).

Резерве: Катић, Гобељић, Дегенек, Бабић, Хајдин, Јовичић, Јованчић, Вулић, Вукановић, Гаврић, Радуловић, Крстовић.

Борац: Павловић, Дујаковић, Субић, Јовановић, Милојевић, Даниловић, Бртан, Врањеш, Зиљкић, Лукић, Закарић.

Играли су још: Кукурика, Радуловић, Ћосић, Јаничић, Кајкут, Војиновић, Црног, Марковић, Мамаду, Круз, Кујунџић, Калесић.

Контролисали су темпо меча од самог старта фудбалери Дејана Станковића. У уводним тренуцима сусрета, расположени за игру били су превасходно Саного и Катаи који су пасовима у простор тражили истуреног Томанеа. Конкретан је био Спиридоновић у 9. минуту када је са ивице шеснаестерца шутирао, али је Павловић успео да заустави лопту. Управо је Спиридоновић прецизним ударцем са десетак метара крунисао феноменалну акцију и луцидан пас Иванића те у 15. минуту довео наш тим до предности. Летње појачање које је током припремног периода показало колико ће бити важно за тим Црвене звезде.

Покушао је и Катаи из слободног ударца са двадесетак метара, али гађао право у наручје Павловића у 22. минуту. Узраћали су и гости преко капитена Врањеша од кога су сви опасни напади гостију кретали, а његов ударац из 25. минута је прошао тик изнад гола који чува Борјан. Инспирисан је био и Томане, поготово када је у 27. минуту имао “на леђима” двојицу играча и повратним пасом проиграо Иванића, међутим, успели су дефанзивци Борца да правовремено интервенишу.

Комбинација Гајића и Николића из 32. минута завршена је ударцем, из прве, нашег везисте, али Павловић је пратио развој ситуације па је био на правом месту. Извукао се Томане на страну у 40. минуту, сјајно прошао и заврнуо лопту у казнени простор у ком је био Гајић који је луцидно упослио Спиридоновића ког у последњем тренутку блокира Јовановић, а потпуну доминацију нашег тима могао је да заокружи и Катаи, међутим, на одмор се отишло са голом предности.

Станковић је на полувремену направио једну промену па је на терен ушао Вулић уместо Катаиа. Управо је Вулић покренуо акцију из које је мало фалило да Томане постигне погодак у 47. минуту. Удвостручили су предност фудбалери нашег тима у 54. минуту после феноменалног потеза Вељка Николића. Комбиновали су он и Спиридоновић, а везиста рођен 1999. је после сјајне финте “лажњака” погодио рашље гола који чува Павловић. Наставили су са константним претањама по мрежу гостију фудбалери нашег тима. Центрирао је Вулић оштро из корнера, лопта је дошла до Ераковића, а наш штопер, који је играо утакмицу без грешке, је шаље поред стативе гола гостију у 58. минуту меча. Опробао је и Родић ударац са више од тридесет метара после одбитка, лопта је имала незгодну путању за голмана гостију, али је завршила поред гола у 70. минуту.

Направио је осмоструку измену Дејан Станковић у 73. минуту меча и на терену оставио само капитена Борјана, а резервисти су одмах по уласку показали свежину. Јованчић је после соло-продора шутирао тик поред стативе гола гостију у 79. минуту. Тачку на меч прелепим потезом ставио је млади Радуловић. Играо се 89. минут када је талентовани крилни нападач изашао пред голмана гостију и рутински “боцнуо” лопту за коначних 3:0, а фудбалери нашег клуба су максималним учинком завршили припремни период и демонстрирали да су и више него спремни за почетак нове сезоне.

Претходни текстУвежбавање прекида: Само храбро и концентрисано
Следећи текстСтанковић: Најважније да нема повреда