Станковић: У Звезди прихватам само максимум

105

На одржаној конференцији у СЦ „Стара Пазова“, шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић се осврнуо на све актуелности везане за Црвену звезду, па су теме разговора биле припреме, играчки кадар, учешће у европским такмичењима, али и прелазни рок.

После првог дела припрема одрађених на Дивичибарама, преселили су се фудбалери Црвене звезде у Стару Пазову.

Дошли смо овде како би били изоловани. Максимално смо поштовали све одредбе на Дивичибарама, али смо сада хтели да будемо потпуно сами и зато смо дошли у Пазову. Имаћемо све услове за миран рад и за „брушење дијаманта“. Очекују нас две пријатељске утакмице како би у миру могли да завршимо припреме и заиста са нестрпљењем очекујемо почетак првенства. Надамо се да оно почиње 1. августа, али спремни смо за сваки сценарио, због тога смо све ово и испланирали. Ситуација је од данас до сутра, ми ту морамо да се адаптирамо и да не драмимо – почиње Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег клуба и на форму играча.

– Не забирњава ме форма, јер знам колико вредно радимо и тренирамо. Могу унапред да Вам кажем да ни против Напретка нећемо изгледати спектакуларно, јер је то просто немогуће. Сваки тренинг је максималан напор и није реално да играчи на терену буду „лагани“. То је оно што ја видим и то је оно што види свако ко реално сагледава ситуацију. Договор у клубу је био да играмо на три дана утакмице, да полако хватамо форму, те да се навикавамо на све напоре. Не брине ме да ли ће припремне утакмице изгледати лепо за око, битно је да се испуне норме и захтеви. Мени је најважније да играчи добро и поштено раде.

Говорио је Станковић и о играчком кадру са посебним освртом на Гаврића, Бена, Санога, Хајдина, Ераковића и Крстовића.

Гаврић не може да падне у други план. Има повреду коју вуче од утакмице са ТСЦ-ом, враћа се полако. Он и Бен су били на магнетној резонанци и имаћемо извештај за обојицу када могу да уђу у пун тренажни процес. Драго ми је што имам толико квалитетне играче, па сам у „проблему“ око тога ко ће да заигра. Гаврић јету, само да видимо физички статус. Што се Хајдина тиче, није ово нова средина за њега, али јесу нови људи. Захтеви су другачији у односу на тамо где је био. Рачунам на њега и сад је све на томе да ли може да се избори за статус и место у тиму. Саного је озбиљно појачање за наш клуб. Добијао сам критике што га раније нисам стављао у тим, али хтео сам да га сачувам за оно што следи. Он озбиљно ради и вредно тренира и полако се враћа у ритам утакмица, а то је оно што му је фалило. Није играо дуже време, али сам веома задовољан. Има искуства, добро стоји на терену, лидер је и Звезди као клубу су потребни такви играчи. Он дефинитивно може да одговори захтевима клуба. Крстовић и Ераковић остају са првим тимом, они су бонус играчи и конкурисаће за место у екипи.

Сматра да не постоји засићење код саиграча, иако имамо доста фудбалера који су већ по неколико година у нашем клубу.

– Ја сам увек гладан и гледам да то пренесем на играче. Звезда захтева успех и не смеш да се задовољаваш. Ако будем осетио да је неко засићен, да нема мотив – реаговаћу и то са ужитком. У овом тренутку, сматрам да тога нема. Утакмица може да се одигра слабо, али не може да нема борбе. Ми смо направили озбиљан ростер, играо је велики број играча током пролећа, али све је то плански било урађено. Пореметила нас је и корона, тешко је било имати континуитет.

Говорио је и о квалификацијама за Лигу шампиона.

– Када смо се окупили на почетку летњих припрема, рекао сам да Звезда не бира шта ће да игра, већ се увек имају највиши циљеви Био бих задовољан Европом, радимо вредно и тежимо ка томе. Међутим, много ствари мора да се поклопи, многе коцкице треба да се сложе. Важан фактор је форма фудбалера, жреб, да ли ће се играти са публиком, неопходна је и срећа. Она је била на страни Црвене звезде у неким претходним утакмицама у Европи. Био бих задовољан и са 10 посто те среће.

Чврст је у ставовима око прелазног рока Дејан Станковић.

– Ако неко не оде, он је члан клуба. Свако ко је у Црвеној звезди је део екипе и тако ћемо се понашати према њему. Знате какав је прелазни рок, тржиште диктира ко ће, кад ће и дал ће уопште отићи. Ко год је на тренингу, конкурише за место у тиму. Медији доста пишу о трансферима, али ако смо вратили Хајдина, да ли је логично да тражимо левог бека? Прелазни рок је дугачак, траје до 30. септембра, свашта ће се писати, падаће многе идеје на памет. Скаутинг ради константно од кад сам ја дошао у клуб и пратимо велики број играча, али тржиште диктира моменат и када и да ли нешто може да се оствари. Имамо јасну визију шта треба да радимо и постоји план за све. Чујем се са Михајловићем и пријатељима из Италије, тамо је све мирно што се трансфера тиче, то је нормално да буде тако, док не крене „пијаца“. Лично, све и да никог не доведемо – био бих задовољан, не у потпуности, али делимично, 80 посто. Не желим да Вас лажем.

Веома је задовољан Станковић појачањима који су током овог прелазног рока стигли клуб.

Довели смо квалитетне фудбалере. Катаиа сви знате, упознати сте са његовим квалитетима. Он је момак који је добар са лоптом у ногама и има одличну фудбалску визију. Не може ништа да га изненади, само он може да изненади саиграче невероватним проигравањима. Огромно појачање за нас. Што се Спиридоновића тиче, брз је, хитар, користи обе ноге и ради се о веома интересантном играчу – подвлачи Станковић.

Претходни текстЗвезда одрадила први тренинг у Пазови
Следећи текстМркела: Рачунамо на сваког играча