Иза југа Маракане – Млађи пионири и петлићи у Врњачкој Бањи

167

Припреме за наредну сезону у свим нашим јуниорским селекцијама протичу у најбољем реду, а сада је дошло време да и млађи пионири и петлићи Црвене звезде отпутују у Врњачку Бању у хотел „Зептер“ где ће у наредних седам дана брусити форму за све изазове који их очекују.

Имаће наши бисери најбоље могуће услове за неометан рад и што преданији фудбалски развој како би једног дана могли да заиграју за сениорски тим Црвене звезде.

Екипа млађих пионира биће састављена од дечака рођених 2008. године које ће са клупе предводити стратег Урош Урошевић који је већ две године са овом генерацијом. Ипак, познато је да су све црвено-беле селекције у просеку годину дана млађе од конкурената у првенству, а тај случај ће бити и са овом.

На припреме је кренуло 18 играча, то су: Алексић, Боровић, Ћопић, Николић, Зарић, Луковић, Милашиновић, Вељко Журић, Јокић, Петрушев, Штулић, Петковић, Јаначковић, Милетић, Шарић, Јовичић, Петровић, Костов. Осим Урошевића, стручни штаб чине још Ђорђе Кузељевић и Срђан Ивовић.

Што се тиче наших петлића и ученика Данила Тешића, дечаци рођени 2009. године ће ове сезоне практично дебитовати у званичним лигама, а веома узбуђен због тога је њихов стратег.

На такмичење гледам као правовремени приступ вишем нивоу селекције, а утакмице ће нам служити као први озбиљан пресек генерације и на неки начин трасирати пут којим ћемо се даље кретати. Плански и организовано смо кренули, процеси у бази трају по четири године и спремни смо за наредна искушења која нас све заједно очекују. Ово су нам треће заједничке припреме и важно је да су деца већ свесна која је сврха заједничког рада и живота који ћемо имати у наредних седам дана. Одредили смо теме, како фудбалског типа, тако и карактера припадности, јер желимо да искористимо тренутна збивања као шансу за још већа и чвршћа зближавања и повезаност групе. Тема ћемо се строго придржавати и трудити да нам оне буду центар опредељења барем наредних шест месеци, а кроз утакмице са годину дана старијим дечацима видећемо доста тога. Радујемо се новим изазовима – подвукао је Тешић.

На припреме су пошли: Тамбурић, Беадер, Матић, Перовић, Анокић, Грбић, Шћекић, Тодорић, Димитријевић, С. Видић, М. Видић, Цвитко, Д. Адамовић, П. Адамовић, Јовановић, Кецман, Алексић, Катић, Василић, Крстић, Савић, Орландић, Спасић, Пјановић, Ивковић, Јеремић, Стрика, Цејовић, Божић, Ђурић, Гајичић, Анђелковић. Осим Тешића, стручни штаб ће чинити још Огњен Пурић и Борис Бркић.

Претходни текстПоследњи Звездин тренинг на Дивчибарама
Следећи текстЗвезда одрадила први тренинг у Пазови