Милуновић: Ту сам да помогнем млађима

72

Фудбалери Црвене звезде полако приводе крају први део припрема на Дивчибарама, а дефанзивац Немања Милуновић је веома задовољан како оне протичу.

Напорно се ради. Често смо имали по два тренинга дневно, где ујутру одрадимо трчање, а поподне тактику и треба много снаге да се то издржи. Међутим, зато смо овде и сва концентрација је усмерена ка томе да правилно тренирамо и да се редовно одмарамо. Управо због тога што сви поштујемо те одредбе, сигуран сам да ћемо бити спремни за сезону и за све изазове који нас очекују – почиње Милуновић.

Навикао се дефанзивац из Чачка на марљив рад од када је у Црвеној звезди.

– Нису ми ово ни прве припреме у животу, ни прве припреме у црвено-белом дресу. Навикао сам се на напоран рад. Више волим тренинге са лоптом, али мора да се направи и база са трчањем, да се „напуне“ ноге и да се „рашире“ плућа за напорне утакмице које нас чекају. Имамо веома озбиљан кондициони део стручног штаба, не сумњам у њихове речи ни најмање, већ их помно слушам и усвајам све захтеве.

Осврнуо се и на проверу против Металца у којој су наши фудбалери славили резултатом 1:0.

– На припремама је увек најбитније да сви останемо здрави. Ноге су тешке, уморни смо и свесни су људи из стручног штаба да још увек не можемо да испунимо све замисли. Битно је да смо показали дисциплину, жељу, као и способност да и када смо уморни, можемо да побеђујемо. Ниједан тренинг не може да замени утакмицу, тако да сам за то да треба што више мечева да имамо како би се уиграли.

Наши омладинци који су вредно тренирали под командом Дејана Станковића, управо Милуновића истичу као неког ко им је константно саветима помагао да се што боље прилагоде тиму и захтевима сениорског фудбала.

Трудим се да им помажем у смислу тога да схвате да су део екипе. Заправо то раде сви старији играчи, сви желимо добро за колектив. Нема добацивања кад се погреши, нема вређања, само подршка, уверили су се да искуснији играчи нису бауци, већ да смо им ту на располагању за све што треба. Што се њихових квалитета тиче, Звезда не мора да брине за будућност. Имамо одличне младе играче и редовно се освајају јуниорска првенства – закључује Милуновић.

Претходни текстТрофејни подсетник: Сребро Немање Мајдова на ОИ младих у Кини
Следећи текстПоследњи Звездин тренинг на Дивчибарама