Резиме сезоне – Равноправни нападачи

27

Црвена звезда је у сезони 2019/2020 могла да рачуна на четворицу нападача – Милана Павкова, Ричмонда Боаћија, Антониа Томанеа и Николу Крстовића, који су у првенству заједно постигли 13 погодака.

Двојица тренера која су водила Црвену звезду у сезони која је за нама имала су највише поверења у Антониа Томанеа, који је забележио највећу минутажу (1301). Португалац који је у наш клуб стигао прошлог лета је у Суперлиги Србије на 18 мечева постигао пет голова и забележио четири асистенције. Најупечатљивији погодак постигао је у 20. колу националног првенства против екипе Спартака. Памтиће се дуго “маказице” Португалца, којима је разгалио навијаче на трибинама стадиона “Рајко Митић. Управо тај гол по мишљењу публике изабран је за најлепши гол у 2019. години.

Други по минутажи у националном првенству био је Милан Павков (1088). Он је на 20 утакмица, што је ипак највећи број мечева наших нападача, постигао седам погодака уз три забележене асистенције. Свих седам голова постигао је у првом делу првенства и то против Радничког, Војводине, Инђије (2), Рада, Радника и Чукаричког. Ричмонд Боаћи је на терену у домаћем шампионату провео 623 минута. Одиграо је 10 мечева и забележио гол и асистенцију.

Млади нападач нашег клуба, Никола Крстовић у јесењем делу сезоне био је члан првог тима Црвене звезде, док је други део сезоне провео на позајмици у нашем развојном тиму Графичару. Он је на терену у првенству провео 109 минута одигравши шест мечева. Упоредо с тим, наступао је и за наш јуниорски тим.