Срђан Спиридоновић у Црвеној звезди

72

Прво појачање у летњем прелазном року за наш клуб је брзоноги Срђан Спиридоновић. Он се данас обавезао на трогодишњу верност Црвеној звезди и представљаће капитално појачање за тим Дејана Станковића у наредној сезони.

Спиридоновић, који се најбоље сналази на позицији крилног нападача није крио задовољство због доласка у Црвену звезду.

Част ми је што сам стигао у највећи клуб на Балкану. Поносан сам због чињеница да Дејан Станковић има поверења у мене, то је привилегија. Даћу све од себе да то оправдам на терену. Ја сам поносан Србин и биће сјајно играти код куће – истакао је наш нови фудбалер.

Спортски директор Црвене звезде, Митар Мркела истиче да је Спиридоновић дугогодишња жеља нашег клуба.

Задовољан сам потписом Спиридоновића. Он је један од играча које смо усагласали са Дејаном Станковићем и његовим стручним штабом. Пратили смо га и прошле године, било је неких прича да ће и тада доћи, али то се није десило. Веома сам задовољан што смо у овом прелазном року успели да реализујемо тај трансфер. Верујем да ће Спиридоновић бити добро појачање – тврди наш спортски директор.

Срђан Спиридоновић је рођен 13. октобра 1993. године у Бечу. Прошао је омладинске школе бечког Рапида и локалног ривала Аустрије у којој је направио и прве професионалне кораке и забележио 11 наступа. Потом се опробао у печалби, па је носио дресове Вићенце (8 утакмица) и Месине (7 утакмица и гол), а каријера му је кренула узлазном путањом када је прешао у аустријску Адмиру у сезони 2015/16. Ту је за две сезоне на 54 меча постигао девет погодака, што му је обезбедило трансфер у грчки Паниониос у ком је такође за две године скупио 54 наступа, али постигао четири гола више у односу на прошли клуб. Претходних годину дана носио је дрес пољског Погона у ком је био један од најзапаженијих играча и на 24 меча постигао шест погодака.

Претходни текстСећање на легендарног доктора Ацу Обрадовића
Следећи текстПавков се успешно опоравља после операције