ТСЦ – Црвена звезда 2:1 (2:0)

76

У оквиру 29. кола Суперлиге Србије, наш тим је поражен од ТСЦ-а у Сенти (2:1).

ТСЦ – Црвена звезда 2:1 (2:0)

Стадион: Градски стадион у Сенти.

Гледалаца: 3000.

Судија: Ненад Минаковић.

Стрелци: Варга у 12. и Лукић у 17. минуту за ТСЦ, а Милуновић у 78. минуту за Црвену звезду.

ТСЦ: Филиповић, Варга, Антонић, Бабић, Грабеж, Томановић, Тумбасевић, Ђурић (од 55. Дуроњић), Лукић (од 71. Скопљак), Зец (од 90. Поњевић), Силађи (од 90. Галић).

Резерве: Јоргић, Скопљак, Галић, Поњевић, Митровић, Дуроњић, Балаж.

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 64. Гобељић), Панков, Бабић, Дегенек (од 64. Милуновић), Јовичић, Николић (од 71. Радуловић), Иванић (од 64. Вулић), Вукановић, Гаврић (од 64. Симић), Томане.

Резерве: Поповић, Гобељић, Милуновић, Петровић, Вулић, Симић, Радуловић.

Жути картони: Варга, Силађи (ТСЦ), Милуновић (Црвена звезда).

Отворено су обе екипе ушле у меч, а посебно расположен био је Гајић који је у 7. минуту повукао сјајну контру и опробао ударац, међутим, успели су фудбалери домаћих да блоракију покушај нашег бека који је деловао по десној страни, док је лево стајао Дегенек. Два минута касније, избио је и Вукановић по левој страни, уочио усамљеног Иванића на другом делу терена , али упутио нешто оштрији пас, па је лопта побегла нашој “осмици”. Ипак, до предности су дошли домаћи у 12. минуту када је после центаршута Бабића највиши у скоку био Варга и погодио мрежу коју чува Борјан.

Могао је Гајић да поравна резултат у 16. минуту, нашао се усамљен на десном боку, али из изгледне позиције шутирао преко гола. Нису пуно нападали домаћи, али су некако и у 17. минуту успели да постигну погодак када је Лукић извео слободан ударац, погодио живи зид, услед чега је лопта променила правац и преварила нашег капитена. Реакција изабраника Дејана Станковића је уследила, па је Вукановић пробао да изненади Филиповића и затресао пречку у 19. минуту. Ређали су се нападали и изгледне прилике за наш тим, а у главној улози је поново био Милан Гајић. Ипак, све је кренуло од Иванића који је прошао по левој страни и центрирао, а наш бек сјајно шутирао у 27. минуту, међутим, Грабеж је са гол-линије успео да избаци лопту која је била већ виђена у мрежи.

Расположен за игру био је и Иванић. Мучио је Варгу дриблинзима по левој страни, а таква ситуација је била и у 39. минуту када је после продора шутирао, али концентрисан је био Филиповић и успео да заустави још један покушај црвено-белих. Упутио је и одличан ударац четири минута касније, али тик преко пречке гола домаћих. У двоминутној судијској надокнади за први део игре, наши фудбалери су имали три шансе – прво Гаврић, потом Иванић, а на послетку и Дегенек, али лопта није завршила иза леђа Филиповића.

Тамо где се стало у првом делу игре, настављено је у другом, бар што се тиче офанзиве нашег тима и жеље да се из Сенте врате са бодовима. Прво је запретио Иванић, а онда је и Николић покушао главом после корнера, али је Филиповић успео да одбрани ударац нашег везисте. Имао је и у 50. минуту талентовани Николић прилику да се упише у стрелце. Нашао се у одличној позицији, шутирао са десетак метара, практично већ матирао Филиповића, али погодио Томановића који је стајао на гол-линији. Запретили су и домаћи преко Тумбасевића у 60. минуту сусрета, али сјајном парадом је успео Борјан да заустави тај покушај главом. Упослио је Вукановић свежег Симића у 69. минуту, није наш везиста превише оклевао, одмах је снажно шутирао, али Филиповић је поново био на висини задатка.

Исплатила се иницијатива нашег тима у 78. минуту. Асистирао је млади Радуловић центаршутем са десног бока, спретно се снашао Милуновић у казненом простору и са неколико метара послао лопту кроз ноге Филиповића. Минут касније, могао је Симић да донесе изједначење нашем тиму. Нашао се пред голом гостију, али се уместо асистенције за Гобељића који је био у изгледнијој ситуацији одлучио за шут, што је олакшало голману ТСЦ-а да изађе као победник из тог дуела. Упркос силним напорима нашег тима и тоталној офанзиви током читавог меча, ипак су домаћи изашли као победници из данашњег сусрета.

Претходни текстУ сусрет противнику – ТСЦ
Следећи текстДејан Станковић после ТСЦ-а