Јелић: Биће још Николића и Гаврића

101

Била је ово још једна успешна сезона за наше млађе селекције, с обзиром да су и омладинци и кадети освојили титулу државних првака, а да су Вељко Николић и Жељко Гаврић као фудбалери стасали на теренима иза југа Маракане, заузели врло важно место у сениорском тиму Црвене звезде. Анализирали смо са главним тренером наше Омладинске школе – Николом Јелићем, све оно што је урађено у претходној такмичарској сезони.

Лепо је бити први, ипак жао ми је што сезона није одиграна у потпуности. Деца су изгубила одређен период у фудбалском развоју и у наредном периоду их чека надокнађивање. То се поготово односи на најстарије којима би значило ових пар месеци рада пре преласка у сениорски фудбал. За разлику од других који се хвале титулама у незваничним лигама, нама то није приоритет. Примарни циљ нам је да имамо што више играча у првом тиму и надам се да ће после Вељка Николића и Жељка Гаврића и други дечаци добити шансу и искористити је. Имамо велике потенцијале у нашој академији. Дејан Станковић ставља акценат на фудбалере из Омладинске школе и то нам даје додатну обавезу да радимо још боље него до сада – почиње Јелић.

Наши омладинци ће и наредне сезоне учествовати у Лиги шампиона за младе, када ће ученици Марка Неђића, покушати да надмаше резултат који је постигла екипа Славољуба Ђорђевића ушавши међу 16 најбољих јуниорских тимова у Европи.

– Лига шампиона за младе је показала да можемо равноправно да се носимо са свим противницима, без обзира на њихов буџет, име или било шта друго. Надам се да ћемо и ове сезоне, уз помоћ првотимаца ући у групну фазу. У супротном, играћемо квалификације, али како год да буде, верујем да ће наши дечаци, иако годину дана млађи, показати сав потенцијал који имају. Генерација дечака рођених 2003. године је врло талентована и у клубу се много верује у њих. Сигуран сам да ту има будућих првотимаца Црвене звезде.

Ове сезоне су то били Жељко Гаврић и Вељко Николић, а деби на Маракани ускоро очекује и још неке црвено-беле бисере.

Предостаје нам разговори са Митром Мркелом и Александром Луковићем око тога ко би од играча из прошлосезонских омладинаца могао да иде у први тим Црвене звезде или у Графичар. За сада су са првотимцима Андрија Катић, Урош Благојевић и Илија Бабић, видећемо да ли ће остати ту. Идеја је да сви фудбалери рођени 2002. године играју сениорски фудбал, а неки ће ићи и на позајмице у клубове из Прве лиге Србије. Окосницу наших омладинаца чиниће играчи рођени 2003. године, а и наредне сезоне ћемо бити годину дана млађи од свих екипа, поготово у кадетима где ће примат имати дечаци 2005. годиште уз неколицину старијих фудбалера. Пут у ком стављамо развој играча испред резултата се показао исправним, тако да не одступамо од њега – истиче Јелић.

Претходни текстДесет играчица на припремама са репрезентацијом Србије
Следећи текстПорука једног звездаша: Нека славље почне данас