У сусрет противнику – Радник

53

Фудбалери Црвене звезде ће после више од два месеца одиграти првенствени меч на свом стадиону против екипе Радника сутра од 19 часова.

Изабраници Дејана Станковића су у прошлом колу против Рада на Бањици оверили титулу првака Србије, али нема опуштања. После успешног проласка у полуфинале купа, где нас очекује дуел против вечитог ривала, фудбалери Црвене звезде дочекују екипу Радника из Сурдулице у оквиру 28. кола Суперлиге Србије. Оно што је обрадовало све звездаше је управо одлука да ће на утакмици са Сурдуличанима капије нашег стадиона бити отворене.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Противник је екипа Радника из Сурдулице са којом смо се до сада сусрели 11 пута и имамо максималан учинак – 11 победа! Још једна занимљивост веже нас за Радник, а то су голови. Врло су расположени наши фудбалери када су дуели против Сурдуличана у питању. Наиме, гол разлика у мечевима против Радника износи 42:3 у корист нашег тима!

Навикли су нас наши фудбалери на убедљиве победе против Радника јер су на седам од 11 мечева постигли више од четири гола! Први меч одигран на Маракани против Сурдуличана наш тим је победио резултатом 5:0, а голове су постигли су Уго Вијеира (3) и Катаи (2) и већ тада се видело да су црвено-бели веома расположени када играју против Радника.

Претходни сусрет против тима са југа Србије се завршио идентичним резултатом 5:0, а поготке за тим Владана Милојевића постигли су Бен (2), Павков, Вукановић и Гарсија. Верујемо да су се наши навијачи ужелели фудбала, голова, као и да гледају шампионе после више од два месеца.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИК

Директан пренос утакмице против Радника можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 19 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Изабраници Дејана Станковића освојили су шампионску титулу тријумфом на Бањици три кола пре краја, а победама над Чукаричким, Војводином, Мачвом, Напретком и ремијем са Инђијом и Партизаном, наш тим је освојио 17 бодова у пролећном делу првенства и налази се на првом месту са 72 освојених бодова. Екипа Радника је у претходних пет мечева уписала три победе, реми и пораз, а тренутно се налази на 10. позицији са 30 освојених бодова.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Очекивања пред меч који ће бити одигран уз присуство публике изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић који је истакао да очекује велики број навијача на сутрашњем сусрету.

Позвао бих све звездаше да дођу на утакмицу против Радника, да дођу да бодре своје љубимце. Играчи су заслужили подршку. Цена карата је симболичних 75 динара, приход иде у хуманитарне сврхе и заиста би било лепо да дођемо у што већем броју. Долазимо из тешке утакмице против Инђије. Без обзира на то што ћемо ротирати, очекујемо од играча који изађу на терен да поносно носе Звездин дрес. Небитно је против кога се игра и колико је важна утакмица – сви знамо да смо у Црвеној звезди. Ту нема шале и ту је дрес „тежак“. Из дана у дан морамо да се доказујемо и никад нећу играчима престати да понављам у ком су клубу. Знамо квалитет нашег тима и наших појединаца, тако да ће то бити добра утакмица, где ће имати прилику да потврде оно што мислимо о њима. Очекујем да ће играчи изаћи на терен као да је финале Лиге шампиона – нагласио је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу се налази позајмљени голман из Црвене звезде Никола Васиљевић. Стубове одбране је капитен Душан Стевановић, а ту су и двојица наших бивших фудбалера Предраг Ђорђевић и Ранко Јокић. Кључеве везног реда држи искусни Суперлигашки играч Вук Митошевић, а у нападу су Зоран Даноски и Милан Макарић који представљају највећу опасност у редовима Сурдуличана.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар сутрашњег дуела против екипе Радника из Сурдулице је Јован Шегрт из Београда. Помагаће му Горан Станојевић и Милош Мишкељин.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Петак 5. јун:

Пролетер – ТСЦ 1:3 ;
Вождовац – Напредак од 20 часова.

Субота 6. јун:

Јавор – Војводина од 14 часова;
Спартак Суботива – Партизан од 16 часова и 30 минута;
Чукарички – Инђија од 21 час.

Недеља 7. јун:

Раднички Ниш – Рад од 15 часова;
Младост – Мачва од 17 часова.

Претходни текстПродато 12.000 карата за Радник
Следећи текстДесет играчица на припремама са репрезентацијом Србије