Дуел првотимаца и омладинаца – сви задовољни

45

Сениори Црвене звезде су у тренинг утакмици која је трајала два пута по 40 минута, данас, савладали омладинце 3:0 (1:0), а мрежу црвено-белих бисера погађали су Милан Павков, Његош Петровић и Алекса Вукановић.

Црвена звезда – Црвена звезда омладинци 3:0 (1:0)

Стадион: Помоћни терен стадиона „Рајко Митић“.

Стрелци: Павков у 3, Петровић у 45. и Вукановић у 71. минуту.

Првотимци: Борјан, Гобељић, Дегенек, Бабић, Конатар, Саного (од 20. Вулић), Николић, Иванић, Гарсија, Томане, Павков

У другом полувремену: Поповић, Гајић, Панков, Милуновић, Родић (од 65. Јованчић), Јовичић, Петровић, Бен, Гарсија, Вукановић, Боаћи (од 65. Симић)

Омладинци: Катић, Митровић, Миликић, Лукић, Благојевић, Матић, Новаковић, Пиплица, Бабић, Радуловић, Бурмаз.

У другом полувремену: Гутеша, Гачић, Писар, Савић, Стајић, Павловић, Илић, Бачанин, Њамцуловић, Пешовић, Панић.

После више од два месеца без утакмица, „бубамара“ се коначно закотрљала на теренима нашег клуба, али у форми тренинг меча. У врло интересантној и динамичној провери на тренингу, снаге су одмерили првотимци Црвене звезде са млађим колегама који носе дрес јуниора нашег клуба и који су актуелни шампиони Омладинске лиге Србије.

Играло се два пута по 40 минута, а већ на самом старту сениори су дошли до предности. Иванић се после паса Санога нашао испред Катића и шутирао, а лопта се од стативе одбила до Павкова коме није било тешко да са неколико метара пошаље лопту у празан гол. Имао је Павков шансу да удвостручи предност јер се у 11. минуту нашао пред Катићем, али је талентовани чувар мреже прво зауставио његов, па потом и Гаврићев ударац и показао да је са разлогом прикључен тренинзима првог тима. Узвратили су и јуниори на другој страни преко Миликића који после Радуловићевог прекида у 16. минуту шутира поред гола. Играо се 31. минут када су првотимци на идентичан начин као што су први, могли да постигну и други погодак. Гаврић се нашао пред Катићем и спољним делом копачке гађао мрежу, али погодио стативу, после чега се лопта одбила до Иванића који шутира у пречку. Покушавали су омладинци преко агилних Бабића и Радуловића да узврате, али су на одмор отишли са минималним заостатком.

Старт другог полувремена обележио је Његош Петровић који је снажним ударцем у 45. минуту погодио рашље Катићевог гола са двадесетак метара и још једном демонстрирао да поседује „топ“ у нози. Погодио је Вукановић стативу у 64. минуту после сјајног продора Гарсије по десном боку, а лопта је клизила по линији што је Гутеши олакшало посао, па је талентовани голман успео да је заустави. На другој страни, живост у игру омладинаца унео је Панић, али су дефанзивци нашег сениорског тима успевали да неутралишу нападе словеначког офанзивца. Упорност се исплатила Алекси Вукановићу који се у 71. минуту поклонио на центаршут Симића и матирао Гутешу, након чега су обе екипе мирно привеле тренинг меч крају.

На крају су били сви задовољни првом тренинг утакмицом.

Претходни текстЗвездаши питају | Алекса Вукановић
Следећи текстСтанковић: Имамо добру перспективу