Звезда угостила руске војне стручњаке

73

Фудбалски клуб Црвена звезда данас је угостио здружени одред Министарства одбране Русије који је за време Ванредног стања дезинфиковао болнице и друге објекте широм Србије. Том приликом гости из Русије посетили су наш музеј, уверили се у величину нашег клуба и добили пригодне поклоне.

У тешким ситуацијама као што је ова, важно је показивати људску величину и хуманост на глобалном ниову. Управо то је показао тим састављен од руских лекара, епидемиолога и стручњака за дезинфекцију који је деловао широм Србије у току Ванредног стања изазваном пандемијом ковид 19 вируса. Руски стручњаци за дезинфекцију су данас обишли стадион „Рајко Митић“ и имали прилику да се у музеју упознају са пуним витранама трофеја које је наш клуб освојио током своје дуге и богате историје.

Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић није крио задовљство због посете уважених гостију. Захвалио им се на помоћи у овако тешким и временима подсетивши на нераскидиво пријатељство два народа, напомињући да је у прошлости и председник Русије Владимир Путин посетио стадион „Рајко Митић“, а да је наш генерални спонзор, руска компанија Газпром.

Генерал-мајор Михаил Чернишов који предводи здружени одред Министарства одбране Русије захвалио се на гостопримству и истакао:

Велика нам је част што смо имали прилику да помогнемо српском народу у овако тешкој ситуацији за цео свет. Борба против непријатеља као што је корона вирус ујединила је све нас и то је био једини начин да из ове ситуације изађемо као победници. Сви чланови одреда су први пут посетили Србију, али ако говоримо о спорту како репрезентативном, тако и клупском сви смо упућени у успехе које је Србија постизала. Велико нам је задовољство што смо имали прилику уживо да се уверимо у величину Црвене звезде и да обиђемо стадион „Рајко Митић“.

Претходни текстЈованчић: Све је лакше уз саиграче
Следећи текстПосетили смо најбројнију звездашку породицу