Младеновић: Потпуна доминација, испуњени су сви циљеви

113

Омладинци и кадети Црвене звезде после одлуке ФС Србије да се сви шампионати млађих категорија прекидају са даном 15. март проглашени су првацима Србије за сезону 2019/20. што је апсолутно заслужено с обзиром на то шта су приказали током сезоне и доминацијом над ривалима. Директор Омладинске школе нашег клуба Драган Младеновић изузетно је задовољан, не само трофејима, већ и целокупним напретком свих генерација који стасавају иза југа Маракане.

Кад подвучем црту, заиста могу да будем поносан на све што је урађено током сезоне. Нисмо планирали да на овај начин освојимо титуле, али су оне апсолутно заслужене. После јесењих почасти, имали смо одлично одрађене зимске припреме, убедљиве победе на старту пролећа, били лидери са приличном бодовном предношћу. Омладинци су бриљирали током сезоне иако су играли са млађом генерацијом, нису имали пораз, сјајно су представљали клуб и себе и Лиги шампиона и свака им част. И њима и стручном штабу на чеку са Славољубом Ђорђевићем. Све похвале и кадетима, њиховом стручном штабу јер су и они остали без неколико најбољих који су играли за омладинце Графичара а опет су били доминантни у лиги. Поновили смо успех од пре две године када смо освојили титуле у омладинцима и кадетима, а све ће се заокружити и са доминацијом сениора – хвалио је Младеновић.

Омладинци су освајањем титуле обезбедили место, најмање у квалификацијама за Омладинску Лигу шампиона.

– Један од циљева је био и да наставимо континуитет у Лиги шампиона, јер ће ово бити трећа узастопна година у најјачем такмичењу. Да ли кроз квалификације или ако сениори обезбеде то кроз улазак у групну фазу, тек велика је ствар имати континуитет у Европи. Наравно, видећемо хоће ли УЕФА организовати такмичење због пандемије ковид 19…

Много веће задовољство у нашој школи представља број играча који тренутно тренирају са првим тимом а долазе директно са „југа Маракане“.

– Стварање играча за први тим је приоритет свих приоритета школе и тим сегментом смо јако задовољни. Тренутно су првотимци Гаврић, Николић, Конатар, из омладинаца су пребачени Благојевић, Катић и Бабић, на врата куцају Матић, Бурмаз, Радуловић…Очигледан је напредак у свим млађим категоријама и то мене лично, а све нас у клубу чини задовољним. То је знак да се ради добро и подстрек је за даље.

Иако су сва такмичења у млашим категпријама прекинута, омладинци и кадети ће се ускоро вратити у тренажни процес, истиче Младеновић.

Од понедељка 11. маја наше две шампионске генерације настављају са радом. Дозвољени су групни тренинзи тако да ће имати прилику полако да се враћају у форму после двомесечне паузе. Циљ је да се ово време искористи за један интензивнији индивидуални рад, као и побољшавање неких детаља везаних за саму игру. Имамо много простора да се унапредимо, тако да нећемо губити време. Од понедељка ће поново сви терени из југа бити пуни јер ће поред првог тима Графичара, омладинаца и кадета, са радом почети и омладинци Графичара. Једноставно, наредне сезоне ће свака екипа морати да почне меч са двојицом играча испод 21 године тако да ће млађи играчи добијати прилику да се искажу. Ми смо данас ставили тачку на сезону и већ смо кренули са следећом. Нема стајања – поручио је директор Омладинске школе Црвене звезде.

Претходни текстСтанковић: Добар тајминг за првенство
Следећи текстПриче из историје – Драган Перић