Бачанин: Лига шампиона као огромно искуство

96

Неко ко је већ дуго познат фудбалској јавности као један од највећих талената српског фудбала је плавокоси нападач рођен 2003. године – Матеја Бачанин. Млади фудбалер је сезону почео у кадетској селекцији Црвене звезде, али је на осам утакмица постигао седам голова, што није прошло неопажено код Славољуба Ђорђевића који га је позвао да се прикључи омладинцима нашег клуба.

Мало сам био изненађен кад је стигао позив, али сам добро почео сезону и то је била својеврсна награда за моје партије. Брзо сам успео да се прилагодим, јер је и у омладинцима као и у кадетима атмосфера одлична. Та прекоманда је показатељ да се у клубу рачуна на мене, а лично ми је то мотив више да наставим вредно да радим и да се се што више трудим – истиче Бачанин.

Омладинци Црвене звезде су суверени лидери на табели, а Бачанин са осмехом говори о томе.

– Све протиче у најбољем реду. Остварујемо добре резултате и морамо да будемо задовољни због тога. Увек може боље, али заслужено смо први на табели и сигуран сам да ће тако и остати.

Иако рођен 2003. године, имао је Бачанин прилику да игра Лигу шампиона за младе и да одмерава снаге са фудбалерима који су две године старији од њега.

– То је огромно искуство за мене и феноменалан осећај. Мислим да ће ми то бити од великог значаја за следећу годину, јер верујем да ћемо и наредне сезоне учествовати у елитном јуниорском такмичењу. Тек тад ће да се види колико су минути, не само мени, већ и Милетићу и Лазетићу били значајни.

Бачанин не прави разлику између домаћих и међународних утакмица.

– За мене ту нема превише разлике. Против кога год да играш, мораш да даш свој максимум и да испоштујем себе и саиграче. Ипак, морам да истакнем да смо у Лиги шампиона за младе имали феноменалну подршку. Изванредан је осећај играти пред онаквом публиком и доживети атмосферу у којој цео стадион здушно навија за твоју екипу.

Бачанин се налази у родном Смедереву где вредно тренира и спрема се за повратак на терен.

– Ми као спортисти морамо да будемо одговорни према себи и да се трудимо да одржимо тело у најбољој могућој форми. Добијамо сваки дан план и програм, и лично се строго придржавам свега.

Открио је популарни Бачке које су његове амбиције везане за каријеру.

Желим што више да радим како бих једног дана остварио свој циљ, а то је да заиграм за сениорски тим Црвене звезде – истиче талентовани нападач.

Претходни текстГобељић: Пажљиво и савесно се враћамо у игру
Следећи текстСтанковић: Звезда је спремна за све