Ђорђевић: Ми све радимо као породица

61

Јуниори Црвене звезде су суверени лидери на табели Омладинске лиге Србије, у сезони у којој не знају за пораз у домаћем шампионату и у којој су се доказали и на међународној сцени. Али су они, као и сви други у Србији, морали на изненадну паузу условљену пандемијом корона вируса, а Славољуб Ђорђевић је у разговору за „Звезда ТВ“ открио како његови изабраници раде за време новонастале ситуације.

Брзо смо успели да се адаптирамо на новонасталу ситуацију. Направили смо план и програм и свакодневно имам конференцијске позиве са по шест играча у групи где размењујемо искуства у вези тренинга, спорта, породице и читаве ситуације. Ту сам на располагању и увек уколико им затреба неки савет. Деца су на високом нивоу, врло професионално су приступили свим обавезама и могу да кажем да сам поносан на њих. Поштују оно што им кажемо и ми из клуба, као и све савете стручњака и лекара. Најважније је да остану здрави, не само они, већ и њихове породице – истиче Ђорђевић.

Открио нам је Ђорђевић и како сада изгледају тренинзи његових изабраника.

– Морали смо да утврдимо са играчима неке основне ствари, као што су то да ли живе у кући или стану, да ли имају у близини неки терен, какви су им услови за рад и слично. На конто тога је кондициони тренер Игор Делибашић направио план како би остали у доброј физичкој спреми. Што се рада са лоптом тиче, направили смо неке вежбе које захтевају доста импровизације. Играчи раде на техници, пријему, вођењу лопте, дриблинзима, прецизности и тако даље. Све зависи од тога шта ко највише треба да унапреди. Битно је само да се дечаци не излажу вирусу, али се трудимо и да им олакшамо овај период што је више могуће.

Говорио је шеф стручног штаба наших бисера и о томе колико је чврст њихов међусобни однос и колико се то заједништво огледа и у овој ситуацији.

– Ми смо изградили породични однос и то се види у оваквим тренуцима. Увек сам инсистирао да не буду тим, већ много више од тога – породица. Зато ми је драго што овај период не утиче на њих тако да се мање чују, већ одржавају контакт, анализирају своје утакмице и држе се заједно. Кад сам ја био омладинац, мене је захватило бомбардовање, тако да отприлике знам како им је. Изузетно психолошки тешка ситуација, али морате да је прихватите и не смете да се предате. У спорту се тешко гради, а веома лако руши и само они најупорнији и најдисциплинованији ће успети. Зато инсистирам да лежу на време како би ујутру могли да истренирају, да имају нормалне оброке и да остану у што бољој форми за повратак на терен.

Феноменална сезона је иза наших омладинаца, а Ђорђевић жељно ишчекује повратак на терен.

Поносан сам на њих. Три године смо заједно, селектирао сам их и то је био мукотрпан рад који је ове године наплаћен сјајним резултатима, пре свега у Европи. Они су и претходних година све освајали, али сада су се доказали на међународном нивоу и показали да их чека сјајна будућност у сениорском фудбалу. Наравно да жељно ишчекујем повратак на терен, али је најважније да сви останемо здрави – подвлачи Ђорђевић.

Претходни текстНиколић предао чек Инфективној клиници
Следећи текстПриче из историје – Мајсторица за наслов првака