Само нека је здравља

62

Најважнији хришћански празник Ускрс фудбалери Црвене звезде провели су како традиција и налаже, у породичном дому, уз куцање јајима, ручку и дружењу са најмилијима… Али због целокупне ситуције и Ванредног стања са полицијском часом литургију су одслушали преко телевизије.

Дан је за све људе православне вероисповести почео уз поздравне речи „Христос воскресе“ и одговор „Ваистину воскресе“. Највећи хришћански празник, воскресење Христово у домовима фудбалера Црвене звезде славило се на традиционални начин.

– Свим православцима, нашим драгим звездашима желим да честитам Ускрс, највечи хришћански празник и пожелим пре свега много здравља, среће, успеха, радости у кући – истиче капитен Милан Борјан – Јесте Ускрс необичан у овом Ванредном стању због пандемије, али за добробит свих нас је било боље да смо литургију одслушали код својих куча преко телевизије иако сам са породицом увек за празник у цркви и на богослужењу. Ко год верује у Бога, упалио је кандило, помолио се пред Иконом, прославио овај празник са најмилијима. Да прође ова пандемија и да нас здравље послужи. За остало ћемо лако.

Милан и Снежана Борјан празник су провели без сина Филипа који је Ускрс дочекао са баком у Ужицу:

– Снежиној мами је значило, Фићи прија, важно је да се сви волимо и поштујемо. Филип је као и обично „полупао“ једно 100 јаја…

Милан Родић је као и недавно рођендан прославио без супруге и деце који су и даље у Црној Гори.

И овај највећи православни празник прославили смо преко скајпа. Недостају ми моји, посебно на Ускрс који на најлепши начин негује породичне вредности. Ми га прослављамо тардиционално, породично и то код мојих родитеља. Куцање јајима, црква, ручак… Ове године смо због полицијског часа литургију слушали на телевизији. Свим православцима, звездашима желим да у миру и благостању проведу празник и да буду здрави – поручује вели бек нашег тима.

Породична атмосфера влада и у кући Милоша Вулића.

Ту смо скоро сви, родитељи, дека, бака, једино нам недостаје сестра која због обавеза и овог Ванредног стања није могла дође у Крушевац – каже Вулић- Веру и традицију поштујемо и одржавамо. Због полицијског часа нисмо могли у цркву и везани смо само за кућу, али све за нас је најважније да смо на окупу, да се волимо и поштујемо. Свим звездашима, православним верницима желим да честитам Ускрс.

Претходни текстСтанковић: Породица је најважнија за сваки успех у животу
Следећи текстИз архиве – Михајловић јунак драме са хепиендом