Мелентијевић и Ракић: Квалитетом припадамо врху

51

Неколико дана пре проглашења ванредног стања у Србији и заустављања свих спортских догађаја и активности, наши бисери који носе дрес Графичара су можда и одиграли најбољу утакмицу у сезони и убедљиво савладали Земун (4:0). Ипак, изабраници Николе Ђуровића су морали да оду на непланирану паузу, а о до сада урађеном у сезони, разговарали смо са капитеном Стефаном Мелентијевићем и првим стрелцем екипе Давором Ракићем.

Стварно смо одлично одиграли против Земуна и онда је уследила пауза. Били смо на високом нивоу, креирали нападе, стварали велики број прилика током читавог меча, што је и резултат на послетку показао. Није пријатно када после таквог меча дође неочекивана пауза. Баш ми је тешко то пало, много ми недостају тренинзи са екипом – истиче Мелентијевић.

Међутим, задовољан је везиста рођен 2004. године оним што је тим постигао у досадашњем делу сезоне.

Добро играмо целе сезоне, иако то ситуација на табели не показује у потпуности. Мислим да нам је место у врху, као и да нам је у неколико наврата недостајало више среће и искуства да решимо мечеве у нашу корист. Ипак, најдраже ми је због тога што имамо феноменалну атмосферу у екипи, као капитену, то је донекле и моја одговорност.

Том реченицом показао је Мелентијевић да му импонује што са капитенском траком предводи саиграче на терену.

– Част је бити капитен. Знам да све што урадим утиче посебно на саиграче, и трудим се да будем пример и на терену и ван њега. Додатна чар свега тога је што сам успео да завредим траку у конкуренцији са старијима. Све то на терену утиче позитивно на мене и трака ми заиста даје додатно самопоуздање у фудбалу.

Фудбалер рођен у Херцег Новом истиче да се труди да и у изолацији буде активан.

Радим по програму који смо добили од тренера. Имам ту срећу да живим у солитеру па могу да трчим уз степенице. Кад завршим са фудбалским активностима, радим домаће задатке или читам неку књигу. Тек после тога долази време за видео игрице – подвлачи Мелентијевић.

И први стрелац екипе Давор Ракић истиче да жали што је баш после меча са Земуном уследила пауза.

Одлични смо били. Контролисали смо утакмицу и заслужено победили. Баш је у незгодном тренутку дошла пауза, али сви треба да будемо јаки у глави, концентрисани на обавезе и да не дозволимо да нас ова ситуација опусти, без обзира на то којим се послом бавимо – почиње Ракић.

Момак родом из Зворника је постигао чак 13 голова у досадашњем делу сезоне, што га сврстава на друго место листе стрелаца Кадетске лиге Србије.

– Импонује ми много што сам у врху листе стрелаца и то у конкуренцији старијих. Ипак, није флоскула, заиста мислим да ништа од тога не бих могао да постигнем без мојих саиграча.

Сагласан је Ракић са капитеном око тога да кадетска селекција нашег развојног тима заслужује бољу позицију на табели.

– Задовољан сам досадашњим делом сезоне, али квалитетом припадамо у прве три екипе, што табела не показује. Лично мислим да могу много боље од овог. Ипак, заиста сам давао максимум на свакој утакмици и на сваком тренингу, тако да са те стране сам задовољан.

Истиче Ракић да поштује све мере изолације и да константно смишља начине како му не би било досадно.

Трудим се да сваки дан урадим нешто ново. Много вежбам и трудим се да одржим форму колико год је то могуће, како бих што спремнији дочекао повратак на фудбалски терен. Искрено се надам да ће то бити ускоро – подвлачи Ракић.

Кадетска лига Србије:

1. Црвена звезда – 16 победа, један реми и два пораза – 49 бодова

———————-

6. Кикер – 8 победа, пет ремија и шест пораза – 29 бодова

7. Графичар – 8 победа, четири ремија и седам пораза – 28 бодова

8. Раднички Ниш – 8 победа, три ремија и седам пораза – 27 бодова

Претходни текстМилуновић: Боље предузети превентиву него кајати се после
Следећи текстПриче из историје – Драган Џајић