Боаћи: Морамо да се држимо као породица

45

Фудбалер који је одиграо 89 утакмица у црвено-белом дресу, постигао 58 голова уз 12 асистенција и неко ко је звездашима донео много радости, Ричмонд Боаћи успешно се опоравио од повреде и вратио се редовним тренинзима. Нашем нападачу недостаје терен, утакмице и саиграчи, али истиче да сјајна атмосфера унутар екипе помаже да се лакше издрже ова времена. Посебну захвалност дугује навијачима који су му помогли да се што пре опорави, а слободно време проводи са пријатељима играјучи „Сони“ и стони тенис.

Вредно радим и тренирам по програм који сам добио од стручног штаба. Имао сам пробелма са повредом, али са се опоравио и сада сам 100 одсто здрав и могу да тренирам по свакодневном програму. Имам неопходне справе за вежбање, направио сам теретану код куће. Радим много, али било би лепше да сам са саиграчима. Много ми недостаје лопта, играм фудбал од малена и месец дана без лопте ми је прилично чудно, али морамо да будемо дисциплиновани како би из свега овог изашли још јачи – нагласио је Боаћи.

Описао је и како изгледају његови тренинзи.

– Тренинзи нису лаки, дневно трчим седам до осам километара, а потом вежбе за једну, па за другу ногу због повреда које сам имао. У овој ситуацији трудим се да радим и више него уобичајено, јер недостатак утамкица може да утиче на играче, а управо из тог разлога је битно да се вратимо што спремнији када све ово прође. Знам да је ово тешко време за све, зато је битно да се држимо заједно, као тим.

Наш центарфор је искрено одговорио и на питање шта му највише недостаје са нашег стадиона.

– Много ми недостају навијачи. Наравно, ту су и утакмице које играмо, али када изађете из тунела и угледате пуне трибине и људе који певају све време то један од најлепших и најневероватнијих ствари у каријери. Откако сам дошао они су уз мене и хвала има на томе. Такође, желим да поручим не само нашим навијачима, већ свима који су у Србији, да се сви држимо заједно. Верујем да ће овај вирус ускоро проћи, зато останите код куће да тако помогнемо свима.

Такође, повремени репрезентативац Гане описао нам је и свој дан.

Време код куће порводим играјући “Сони плејстејшн”, нарочито “ФИФА”, а такође волим да играм И стони тенис пошто га имам у свом дому. У “ФИФА” можда неко и може да ме победи, али у стоном тенису сам најбољи, нико од саиграча не може да ми парира – са осмехом је подвукао Боаћи.

Претходни текстСавић: Прошли смо Немце са децом из школе
Следећи текстАлекса Матић заљубљеник у књигу