Бен: Фудбал играм са децом

59

Најбољи стрелац Суперлиге Србије и један од најбољих странаца у Црвеној звезди Ел Фарду Бен време проводи у свом дому у Београду напорно тренирајући. Наравно, прегршт слободног времена проводи и са децом, са којом у дворишту игра фудбал. Момак са бројем „31“ на леђима истиче и да му недостаје фудбал, утакмице и прослава голова са саиграчима и навијачима.

Ова ситуација и није баш лака, али са целим стручним штабом на челу са Дејаном Станковићем покушавамо да одржимо физичку форму кроз напоран рад. Добијамо програм по ком радимо како у кући, тако и напољу, уколико наравно за то имамо прилику. Мој дан почиње јутарњим тренингом, а затим време проводим са својом породицом. Тренинг није лак када га сам радиш. Индивидуални тренинзи су тешки, много је лакше када се тренира са целим тимом, али покушавамо да се што боље припремимо, а то је јако важно. За мене је веома битно да напорно радим и да будем спреман, зато што у овом моменту не знамо када ће се првенство наставити. За нас играче је управо због тога битно да смо у што бољој физичкој припреми. Кућни тренинзи су одлични, интезитет није претежак тако да одговарају сваком играчу – нагласио је Бен.

Навикли смо да репрезентативац Комора тресе мреже у црвено-белом дресу, а он је откио колико му то недостаје.

Мени ова ситуација изгледа као да се фудбал прекинуо на једну годину. Много ми недостаје сам фудбал, да будем доле на терену, да постижем голове, као и да их прослављам са својим саиграчима, а нарочито са навијачима. Није лак моменат за нас играче, али ја се надам да ћемо ускоро све наставити. Тешко је, јер смо навикли да тренирамо сваки дан, да играмо утакмице на сваких седам или три дана, а сада је већ трећа недеља како не играмо фудбал. Морамо да се фокусирамо на то да се добро спремимо на наставак који нас убрзо очекује.

Такође, Бен нам је описао и како изгледа његов дан, поред тренинга.

Прво, драго ми је да сам остао у Београду са својом породицом јер је то била боља опција за нас, него да одемо у Француску јер је тамо јако лоша ситуација. Највише времена проводим, наравно код куће, играјући се са мојом децом, играјући видео и друштвене игре. Играмо и фудбал у дворишту, воле да играју против мене, али не воле да изгубе, понекад је права борба. Најмлађи дечак обично побеђује, тако да је јако забавно. Нисам оволико времена проводио са њима, тако да је то боља страна ове изолације. Због обавеза у клубу, и играња три године заредом у Европи, на свака три дана смо имали карантин, и проводили смо време заједно са тимом. Тако да је јако лепо уживати у времену са породицом.

Имао је и поруку за наше навијаче.

Желим да се пре свега захвалим свим звездашима што су увек били уз нас. Тренутно је најважније да остану код куће. Веома је битно да будемо безбедни јер можемо изгубити много. Потребни су нам када се све ово настави, без њих ми нисмо иста екипа, и верујем да ћемо се сви заједно радовати новим успесима – подвукао је Ел Фарду Бен.

Претходни текстПриче из историје – Нешина сезона, Пеђин деби, Трифина тројка
Следећи текстДика: Минхен је упознао шампиона