Одржавамо континуитет тренажног процеса и у ванредном стању

56

Фудбалери Црвене звезде марљиво тренирају код својих кућа у условима Ванредног стања испуњавајући програм који пред њих поставља стручни штаб. Како изгледају тренинзи, како протиче надзор истих, а какве су им функције, излиожио нам је наш стручни штаб на челу са Дејаном Станковићем. План је да за време Ванредног стања играчи одрже континуитет тренирања како би спремни дочекали наставак сезоне.

План рада се заснива на недељном планирању. Играчима се сваког понедељка доставља недељни план тренинга како би могли да прилагоде своје дневне обавезе. На недељном нивоу сваки играч има обавезних шест тренинга и један слободан дан. Поред редовног програма сваки играч на недељном нивоу добија индивидуални програм вежбања који је усмерен ка индивидуалним потребама сваког играча које су већ познате нама – истакли су наши стручњаци.

Избалансирана је и исхрана.

Фудбалери су добили препоруке за исхрану у току трајања вандредног стања и имају обавезу да два пута недељно мере своју телесну тежину која се прати и у складу са резултатима се реагује.

Сами фудбалери су нам истакли да углавном код куће већ имају траке за трчање а да им је клуб обезбедио и додатну опрему за тренинг.

Клуб је сваком играчу доставио кућни бицикл који може да задовољи услове за предвиђени тренинг као и сву додатну опрему за тренинг у кућним условима.

Ови тренинзи не могу да замене оне редовне, али имају своју јасну сврху.

Циљ тренажног програмирања у току вандредне ситуације је да играчи не изгубе на њиховој аеробној моћи и да тонус мишића остане на завидном нивоу како би по повратку у тренажни процес приоритет у раду био техничко тактичка припрема екипе. Сходно том циљу основни принцип тренинга је одржавање аеробне моћи играча кроз континуирани тренажни процес и рад на снази кроз функционални тренинг са акцентом на вежбе стабилизације целог тела и превенције.

Фудбалски клуб је уложио значајна финансијска средства у нове системе који помажу у тренажном процесу, њиховом праћењу. Они функционишу и „на даљину“

Сваког дана у 9:30 играчи добијају у електронској форми основни тренинг где је отворена дискусија за сва питања са њихове стране. Када заврше са тренингом увече се контактирају где се обави мали информативни разговор о самом тренингу. Оцени се оптерећење тренинга са њихове стране помоћу „РПЕ“ коју већ дужи временски период користимо за праћење тренажног оптерећења и наравно бележи се време трајања тренинга. Обавезно се разговара о могућим проблемима и ситуацијама које могу да се јаве у току тренинга што не одудара од праксе и у нормалним околностима рада.

На крају дана стручни тим резимира учињено у току дана.

Свако вече тим тренера има видео састанак где размењујемо информације које смо добили од играча тог дана како би сви били упознати са детаљима о сваком фудбалеру. Наравно, функционишемо онлине преко шеровања разних докумената и формулара које смо развили као алате за лакше праћење свих тренажних процедура које користимо и где сви чланови стручног штаба имају свакодневан увид – закључили су Звездини људи задужени за струку.

Дејан Станковић, његови помоћници Небојша Милошевић, Милош МИлојевић, Ненад Милијаш и Винћенцо Сасо, кондициони тренери Федерико Панонћини, Марко Васиљевић, Никола Тодорић и сви остали у стручном штабу апелује на грађане у Србији да остану у својим домовима, поштују законе у условима Ванредног стања, прате инструкције, чувају себе и своју породицу јер ће само тако помоћи да се ова пандемија преброди и савлада.

Претходни текстЗвездини првотимци волонтери Општине Врачар
Следећи текстМијаиловић: Покажимо друштвену одговорност